Teknoloji

Huawei CEO’su: Katlanabilir telefonlar bilgisayarların yerini alabilir

huawei abd virus elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, 2019’da katlanabilir telefon tanıtmaya hazırlanan üreticiler arasında yer alıyor. Şirket bu konudaki planlarıyla ilgili ipuçlarını paylaşmaktan da geri kalmıyor. Çinli üretici, IFA 2018 döneminde katlanabilir bir telefon çıkarmaya hazırlandığını bir kez daha hatırlatmıştı.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Huawei CEO’su Richard Yu, katlanabilir telefonlar konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Şirketinin katlanabilir telefon hazırlığı içinde olduğunu hatırlatan Yu, katlanabilir telefonların ileride bilgisayarların yerini alabilecek potansiyeli taşıdığına inandığını belirtti.

Yu’ya göre, insanların bilgisayar kullanmaktan vazgeçmemesinin en önemli sebebi akıllı telefonların ekranlarını yeterince büyük bulmamaları. CEO, katlanabilir ekranlarla telefonların daha kolay taşınabilme ve daha büyük ekran sunma potansiyelinin tüketici alışkanlıklarında önemli bir değişimi beraberinde getirebileceğini düşünüyor.

Akıllı telefonların her geçen gün biraz daha yetenekli hâle geldikleri göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak bu cihazların, ekranları nasıl olursa olsun, kısa vadede bilgisayarların yerini alabilmesi pek olası görünmüyor.

Huawei ve katlanabilir telefon üzerinde çalışan diğer üreticiler için öncelikli hedef, yenilik kapasitelerini göstermek gibi görünüyor. Bu cihazların işlevselliği konusundaki adımlar ise daha uzun vadede atılacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER