Teknoloji

Huawei CEO’su 25 yıllık sessizliğini ABD’nin casusluk iddialarını yalanlamak için bozdu

ABD’nin Huawei’yi ulusal güvenliğine ve istihbaratına tehdit olarak değerlendirmesine Çin menşeili şirketin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei şiddetle karşı çıktı ve şirketinin Çin hükümetiyle yakın bağları olduğuna dair iddiaları reddetti. Yeni Zelanda’da gazetecilere konuşan Zhengfei böylelikle 25 yıllık suskunluğunu sona erdirmiş oldu.

huawei-logo-190912

Şirketinin ABD’nin geçmişte ve şu anda uğraştığı siber güvenlik sorunlarıyla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade eden Zhengfei, bu durumun gelecekte de aynen bu şekilde devam edeceğini belirtti. Huawei’nin ağ biriminin nisan sonunda ABD pazarından çekilmesini değerlendiren CEO, bu karara gerekçe olarak ”jeopolitik nedenler”i gösterdi. Şu anda ABD’de işleyen ağlarda Huawei’nin neredeyse izi olmadığını söyleyen Zhengfei, ne Amerikan operatörlerine ne de Amerikan devlet kurumlarına ”hayati” olarak nitelendirilecek bir ekipman satmadıklarının altını çizdi.

Yeni Zelanda’daki açıklamasına kadar Zhengfei basın mensuplarına hiç konuşmamasıyla tanınıyordu. Açıklamalarını şirketin web sitesinde yayınladığı yazılar aracılığıyla yapan Zhengfei, Halkın Kurtuluşu Ordusu’nda görev yaptıktan sonra 1978’de Çin Komünist Partisi’ne katıldı ve 1988’de Şangay’da Huawei’yi kurdu.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER