Teknoloji

Çalışanlarının bağlılığı Huawei’nin başarısının önemli faktörleri arasında sayılıyor

huawei p8Huawei, son yıllarda küresel teknoloji pazarının yükselen yıldızları arasında yer alıyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makale, şirketin performansının arka planına odaklanıyor. Makalede çalışanların şirkete olan bağlılığının ve verdikleri önemin başarıyı beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Çinli şirketin yıllık geliri 60 milyar dolar seviyesinde. Bu rakam, son 5 yıllık süre içerisinde ikiye katlandı. Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi haline gelen Huawei, burada duracak gibi görünmüyor. Şirketin tüketici servislerinden sorumlu CEO’su, yıl içinde yaptığı açıklamada beş yıl içinde Apple ve Samsung’u geride bırakarak akıllı telefon pazarında zirveye çıkacağını iddia ediyor.

Şirketin bazı çalışanları, birinci yılın sonunda “adanmış çalışan anlaşması” adını taşıyan bir anlaşma imzalıyor. Çalışanlar bu anlaşmayla fazla mesai ücretlerinden ve ücretli izinlerinden gönüllü olarak vazgeçiyor. Bu anlaşmaya çalışanlara şirketten hisse veriliyor. Bu da çalışanların şirketin başarısını daha da sahiplenmesini mümkün kılıyor. Bu hisseler kamusal alanda alınıp satılamıyor. Bu da yönetici ve çalışanlarının Huawei’nin sahibi olmasını sağlıyor.

Huawei CEO’su Ren Zhengfei emekliliğe hazırlanıyor

Çinli üretici, 5 yıl içinde akıllı telefon pazarının zirvesine çıkmaya hazırlanırken, yönetim kademesi de bazı değişikliklere gebe görünüyor. Şirketin kurucularından biri olan Zhengfei, yakında emekli olacak. Huawei’nin hali hazırda farklı birimlerin CEO’luğunu dönüşümlü olarak üstlenen üç üst düzey yöneticisi bulunuyor. Yeni CEO’nun da altı ayda bir görev değişimi yapan bu üçlü içinden gelmesi bekleniyor. Zhengfei’nin çocukları da şirketin üst kademelerinde görev yapıyor. Ancak Zhengfei, halefinin ailesinden biri olmayacağının altını ısrarla çiziyor.

Şirketin hali hazırda 170 bin çalışanı bulunuyor. Meng Bo ismindeki genç bir çalışanın sözleri ise Huawei’ye duyulan güveni gösteriyor: “Eğer kendinizi şirkete adarsanız şirket de sizi hayal kırıklığına uğratmaz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER