Teknoloji

Huawei Barselona etkinliği canlı yayın: Neler bekliyoruz? Huawei Mate XS, HMS ve diğer duyurular

huawei canlı yayın barselona

2019 yılı onun için epey hareketli ve çalkantılı geçmiş olsa da, Huawei dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi ve Avrupa da hâlâ şirket için en önemli pazarlardan bir tanesi. Mobil Dünya Kongresi koronavirüs nedeniyle iptal edilmiş olsa da, Huawei Barselona etkinliğini iptal etmedi ve 24 Şubat tarihinde, yani bugün bir tanıtım etkinliği gerçekleştiriyor.

Huawei’nin bu etkinliğinde yakında çıkmasını beklediğimiz Huawei P40 ve P40 Pro’yu görmeyeceğiz. O telefonları mart ayının sonlarında görmeyi bekliyoruz. Bunun yerine şirketin MWC 2020’de tanıtmasını beklediğimiz yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate XS ile tanışmaya hazırlanıyoruz.

Hatırlatmak gerekir ki, Huawei’nin bundan sonra çıkacak mobil cihazlarında Google uygulamaları yer almayacak. Ancak Android 10 tabanlı EMUI 10 kullanıcı arayüzü bu telefonlarda çalışacak. ABD’nin Huawei’ye uyguladığı ticaret yasağının ardından gelen bu karar neticesinde Huawei, kendi Android ekosistemini oluşturma yoluna gitti.

Huawei basın toplantısı ne zaman?  

Huawei’nin Barselona’da düzenleyeceği etkinlik 24 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak.

Huawei etkinliği canlı yayınlanacak mı?

Evet, Huawei etkinliği YouTube sayfası üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Bu sayfadaki canlı yayın penceresi aracılığıyla da etkinliği canlı izleyebilirsiniz.

Huawei neler tanıtacak?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Huawei P40 ve P40 Pro modellerini bu etkinlikte görmeyi beklemiyoruz. Onların duyurusunun mart sonunda yapılması bekleniyor.

Huawei Mobil Dünya Kongresi’nde genellikle akıllı telefonların dışında kalan ürünleri tanıtmaya başladı. Tabii ki, geçen yıl Huawei Mate X ile birlikte bu durumun dışına çıkılmıştı. Yine de, geçen yıl da yeni MateBook dizüstü bilgisayarı ve çeşitli MediaPad serisi tabletleri görmüştük. Benzer durumun bu yıl da tekrarlanmasını bekliyoruz. Yani, Huawei yeni dizüstü bilgisayar ve tablet ürünlerini Barselona etkinliğinde tanıtacaktır.

Tabii ki, bu etkinlikteki en büyük beklentilerden biri Huawei Mate XS olacak. Huawei’nin Mate X’i Avrupa pazarına getirmesi bekleniyordu, ancak son haftalarda çıkan dedikodular şirketin cihazın güncellenmiş bir versiyonunu çıkaracağı yönünde olmaya başlamıştı.

Aynı zamanda Huawei Mobil Servisleri (HMS) hakkında daha fazla detay duyabiliriz. Birkaç ay önce Huawei, Mate 30 serisi lansmanında yazılım kısmına pek değinmemişti. Ancak aradan geçen zaman zarfında şirket kendi Android ekosistemini kurma konusunda yol aldı. Şirket, Barselona etkinliğinde bu yöndeki çalışmalarını da anlatacaktır.

İLGİLİ HABERLER