Teknoloji

Huawei Band 6 akıllı bileklik 1.47 inç AMOLED ekranla geliyor

huawei band 6

2019’da Huawei Band 4’ü çıkardıktan sonra 2020’yi pas geçen Huawei, yeni akıllı bilekliğini gözler önüne çıkardı. Huawei Band 6 adını taşıyan bileklik, Xiaomi’nin Mi Band 6 bilekliğinin hemen ardından resmiyet kazandı.

Huawei Band 6’da 1.47 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 368 x 194 piksel çözünürlük sunuyor. Huawei Band 4’te 0.96 inç büyüklüğünde bir LCD ekranın olduğunu düşününce bu alanda iyi bir sıçrama olduğu söylenebilir. Ekranda yüzde 148 oranında bir büyüme söz konusu.

Akıllı bileklikte kullanıcılara çok sayıda kadran seçeneği sunuluyor. Bu kadranlara Watch Face Store üzerinden erişilebiliyor. Yeni tasarımda ekran çerçevesinin inceltilmesi de dikkat çekiyor. Ekran gövde oranı yüzde 64’e çıkıyor. Kapsül şeklinde bir tasarımı tercih eden Xiaomi’nin aksine Huawei’nin geleneksel dikdörtgen tasarımdan vazgeçmediği dikkat çekiyor.

Huawei’nin en yeni akıllı bilekliği, kayışları olmadan tartıda 18 gram çekiyor. Akıllı bilekliğin gövdesi 43×25.4×10.99 mm. boyutlarında. Saatin kenarında navigasyonda kullanılan tek bir tuş bulunuyor. 5 ATM basınca kadar suya dayanıklı olan akıllı bileklik, 10 ila 14 gün arasında değişen bir pil ömrüne sahip. Huawei, 5 dakikalık şarj işleminin Band 6’yı iki gün boyunca çalıştırmaya yeteceğinin de altını çiziyor.

Huawei Band 6, kalpteki oksijen seviyesini sürekli olarak ölçebiliyor. TruSeen 4.0 kalp atış hızı monitörü, TruSleep 2.0 uyku takibi ve TruRelax 2.0 basınç takibi de Huawei Band 6’nın özellikleri arasında yer alıyor. Kalp sağlığı ve uyku apnesi de Huawei Band 6’nın takip ettiği özellikler arasında.

Huawei Band 6’da 96 farklı spor modu bulunuyor. Bildirim, çağrı ve mesajları gösteren akıllı bileklik, müziği de kontrol edebiliyor. Akıllı bileklik aynı zamanda kamera uygulaması için deklanşör işlevi görüyor.

Huawei Band 6 için turuncu, yeşil ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği mevcut. Android 6.0 ve iOS 9.0 üstü cihazlarla uyumlu bileklik, Bluetooth 5.0 desteğine sahip. Malezya’da satışa sunulan Huawei Band 6’nın fiyat etiketinde 219 Malezya ringgiti (427 TL) yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER