İncelemelerManşetler

Huawei Band 6 İncelemesi

Huawei Band 6 inceleme videosu ve yazısında Huawei'nin Türkiye'de yeni satışa çıkan akıllı bilekliği ile ilgili yorumlar var.
huawei band 6 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei band 6 satın alHuawei Band 6
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Akıllı bileklikler bütçesini bir akıllı saat için zorlamak istemeyenler için, genel olarak ihtiyaç duydukları sağlıklı yaşam ve egzersiz özelliklerini yerine getiriyor. Huawei’nin de bu alanda Band Serisiyle sunduğu dikkate değer ürünler var. Serinin en son üyesi olan Huawei Band 6, daha önce Huawei’nin Watch GT Serisi akıllı saatlerinde gördüğümüz dikkat çekici özellikleri akıllı bileklik segmentine getiriyor. Bu hafta içinde Türkiye’de, 549 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan bu akıllı bileklikle ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar Huawei Band 6 inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Huawei Band 6 inceleme: Tasarım

Huawei Band 6, geçen yılın ikinci yarısında piyasaya çıkan Huawei Watch Fit’in bazı tasarım unsurlarını almış gibi görünüyor. Huawei, o modelde bileklik formunu andıran bir akıllı saat tasarımı sunmuştu. Şimdi Watch Fit’in genel görünümünü, biraz daha ince ve uzun bir ekran formuyla birlikte Huawei Band 6’ya taşımış. Bilekliğin ön yüzünün büyük bir bölümünü kaplayan ekran, kenarlara doğru kavisli biçimde iniyor. Bu da bilekliği biraz daha şık hâle getiriyor. Buna ek olarak, bileğin hafif kavisli formuna daha iyi uyacak şekilde profilde de hafif kavisin bulunduğunu görüyoruz.

huawei band 6 inceleme

43 x 25.4 x 11.45 milimetrelik boyutlara sahip olan kasanın özellikle kalınlığının, bir bilekliğe göre biraz fazla olduğu düşünülebilir. Yine de, akıllı saatlerde gördüğümüz kalınlık değeri geçilmiyor ve kalınlığa bağlı olarak bilekte kaba durması gibi bir durum söz konusu olmuyor.  Siyah ve altın olmak üzere iki farklı kasa rengi var. Bunlar grafit siyahı, amber gündoğumu ve sakura pembesi gibi farklı kayışlarla eşleştirilebiliyor.

Huawei Band 6’nın 16 mm genişlikli kayışı yeteri kadar uzun. Ayrıca her bilek boyutuna uymasına yardımcı olacak kadar fazla miktarda delik bu kayışın üstüne açılmış. Plastikten yapılmış kayış gayet rahat bir kullanım sunuyor. Egzersizlerde terlemeden dolayı rahatsızlık yaratmayacaktır. Sadece kasanın 18 gramlık ağırlığı var. Kayışı da çok ağır değil. Sonuç olarak bilekte Band 6, bilekte ağırlık hissi yaratmıyor. Bazı zamanlarda bilekliğin kolumda olduğunu unuttuğumu söylesem yanlış olmayacaktır.

huawei band 6 inceleme

Bilekliklerin ince ve uzun tasarım formunu yansıtan Huawei Band 6’nın sağ kenarında tek bir fiziksel tuş bulunuyor. Rahatlıkla basılabilen, fazla sert ya da oynak olmayan bu tuş sayesinde uygulama menüsüne erişebilir ve saat kadranına geri dönüş yapabilirsiniz. Kasanın arka yüzünde ise optik kalp atış hızı, kanda oksijen düzeyi gibi sensörler bulunuyor.

Huawei Band 6’nın önemli özelliklerinden bir tanesi de su geçirmeye karşı dayanıklı olması. 5 atmosfer basınca kadar dayanıklı olması, bu bilekliği sadece havuzda veya açık suda yüzme antrenmanları için elverişli hâle getirmiyor. Aynı zamanda dalış yaptığınızda da Band 6, hiçbir şey olmadan bileğinizde çalışmayı sürdürecektir.

Huawei Band 6 inceleme: Ekran, Özellikler ve Pil

Huawei Band 6’nın öne çıkarılan özelliklerinden bir tanesi de sahip olduğu ekranı. Huawei, FullView terimini genel olarak ince ekran çerçeveli akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarları için kullanmayı tercih eder. Aynı tanımlamanın Huawei Band 6 için de yapıldığını görüyoruz. Çünkü gerçekten de bu akıllı saatin ince bir ekran çerçevesi var ve ekran ön yüzün büyük bir bölümünü kaplıyor.

huawei band 6 inceleme

Huawei Band 6’nın 1.47 inç AMOLED FullView ekran, Huawei’nin belirttiğine göre, Band 4 Pro modelindeki ekrana göre yüzde 148 oranında daha geniş bir görüntüleme alanı sunuyor. Ayrıca yine aynı modele göre yüzde 42 oranında daha büyük bir ekran-gövde oranının varlığı söz konusu. Sonuç olarak Huawei, akıllı bilekliğin boyutlarını büyütmeden daha büyük bir ekran deneyimi sunabiliyor. 194 x 368 piksel çözünürlüğe bağlı olarak yüksek bir piksel yoğunluğu var. Bu, saat kadranlarını, diğer araçları ve uygulamaları daha etkileyici ve anlaşılır biçimde görmeyi sağlıyor.

AMOLED ekranın siyah renk derinliği yüksek. Özellikle siyah arka planlı saat kadranlarında ekranın sınırlarını ayırt etmek çok zor. Siyah renk derinliğinin yüksek olması renklerin canlılığını da artırıyor. Dış ortamda iyi bir görüş sunan bu akıllı saatin geniş görüş açılarının olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

huawei band 6 inceleme

Akıllı bileklik ortalamalarına göre daha büyük boyutlu bir ekranın kullanılması, Huawei Band 6 sahiplerine tek bir bakışta daha fazla veriyi ekranda görme imkanı veriyor. Daha büyük fotoğraflar, daha fazla egzersiz istatistiği, sürekli kalp atış hızı izleme bilgileri tek bir bakışta görülebiliyor. Ekranın dokunmatik kontrollere karşı hassasiyeti ve hızı da iyi seviyede. Dört eksende yapılan sürükleme hareketleri veya dokunmalar, saati akıcı ve hızlı biçimde kontrol etmeyi sağlıyor.

Huawei Band 6, Bluetooth 5.0 desteğiyle birlikte geliyor. Bu teknoloji sayesinde akıllı telefonla kısa sürede eşleştiriliyor, yeniden bağlantı da hızlı şekilde kuruluyor. Menzil de geniş. Bağlı akıllı telefonla aradaki mesafe 9-10 metreye kadar çıksa ve araya duvarlar girse bile bağlantı aktif kalmayı sürdürüyor. Buna ek olarak Bluetooth Low Energy desteği, akıllı telefon ile aradaki bağlantının güç tüketimine olumsuz etki etmesinin önüne geçiyor.

huawei band 6 inceleme

Söz güç tüketiminden açılmışken, Huawei Band 6’nın Huawei’nin akıllı saatlerinden aldığı etkileyici özelliklerden birinin de pil olduğunu belirtelim. Huawei, bu akıllı saatin tipik kullanımda 14 gün, yoğun kullanımda ise 10 gün pil ömrü sunduğunu belirtiyor.

Tipik kullanımda sürekli kalp atış hızı takibi etkin tutulurken, uyku takibi kapatılıyor. Ayrıca hafta 30 dakika egzersiz, bildirimlerin etkin olması ve ekranın günde 200 kez uyandırılması gibi bir senaryo öngörülüyor. Bu doğrultuda Band 6’nın 2 haftaya varan bir pil ömrüne ulaşabileceğini belirtiyor.

Yoğun kullanımda ise geceleri kesintisiz kalp atış hızı izleme, uyku takibi etkin tutuluyor. Haftada 60 dakika egzersiz, bildirimlerin etkin olması ve ekranın güne 500 kez uyandırılması gibi yoğun bir senaryo var. Bu senaryo ile Band 6’nın 10 güne varan bir pil ömrüne ulaşabileceğini görüyoruz.

huawei band 6 inceleme

Huawei Band 6’yı sadece 3 gündür kullanıyorum ve bilekliği kullanımım yoğun kullanım senaryosuna uygun düşüyor. Yüzde 79 dolulukla kullanmaya başladığım saat üç günün sonunda yüzde 45’lik bir pil seviyesine indi. Kaba bir hesapla, saatin Huawei’nin yoğun kullanım senaryosu için verdiği tahminlere yakın bir pil ömrü verebileceğini söyleyebilirim. Tabii ki, sürekli kanda oksijen düzeyi ölçümü ve daha sık egzersiz yapma gibi unsurlar pil ömrünün daha kısa sürede tükenmesine neden olacaktır.

Huawei Band 6’nın uzun pil ömrü, şarj tarafında sunulan performansla destekleniyor. Kutudan çıkan manyetik şarj yüksüğünü kullanarak akıllı bilekliği şarj edebilirsiniz. Bilgisayara veya bir powerbank cihazına bağlayarak şarj edebileceğiniz gibi, uygun bir güç adaptörü yardımıyla prize bağlayarak da Band 6’yı şarj edebilirsiniz. Huawei, sadece 5 dakikalık bir şarjla bilekliği 2 gün daha takabileceğinizi belirtiyor. Eğer evden aceleyle çıkmanız gerekiyorsa, kısa bir şarj bilekliği tüm gün boyunca kullanmanıza izin verecektir.

Huawei Band 6 inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Sağlıklı bir yaşam veya egzersiz konusunda kendilerini daha fazla teşvik edecek bir giyilebilir ürün isteyenler için Huawei Band 6’nın sundukları bir akıllı bileklik için yeteri kadar zengin görünüyor.

huawei band 6 inceleme

Öncelikle kalp atış takibinden başlayalım. Huawei’nin TruSeen 4.0 olarak adlandırdığı kalp atış hızı izleme teknolojisi, kalbinizin atış hızını günün 24 saati doğru bir şekilde izlemek için bir optik lens ve yapay zekâ tabanlı veri işleme kullanıyor. Kalp atış hızınızın durumunu, detaylı bilgi içeren bir grafiği saat kadranındayken sola sürükleyerek anında görebilirsiniz. Üstelik kalp atış hızınız güvenli seviyelerin altına düştüğünde veya üzerine çıktığında anında uyarı alabilirsiniz. Kalp atış takibi iyi biçimde çalışıyor ve grafiklere baktığımda günün hangi saatlerinde daha fazla enerji harcadığımın veya sinirlendiğimin sağlamasını buradan yapabiliyorum.

Kanda oksijen düzeyi ölçümü izleme özelliği de özellikle son bir yıldır giyilebilir ürünlerde daha fazla gördüğümüz bir özellik. Kandaki oksijen satürasyonunun, diğer bir deyişle SpO2 bileşeninin sağlıklı bir insanda yüzde 90’ın üstünde olması gerekiyor. Düşük yoğunlukta olması, yorgunluğa, hafıza kaybına, hatta beyin ve kalp hasarına yol açabilir. Aynı zamanda COVID-19 tanısının konulmasında kandaki oksijen düzeyi de dikkate alınan parametrelerden bir tanesidir. Huawei Band 6, sahip olduğu yerleşik SpO2 algılama sistemine sahip. Saatte bulunan SpO2 uygulaması üzerinden istediğiniz her an ölçüm yapabilirsiniz. Buna ek olarak kanda oksijen düzeyinin sürekli ölçümü imkanı da mevcut. Ancak bu özellik başlangıçta kapalı geliyor ve Huawei Sağlık uygulamasından açmanız gerekiyor. Bu özelliği sürekli açık tutmanın pilin daha hızlı biçimde tükenmesine katkıda bulunacağını söyleyelim. Bu arada kanda oksijen düzeyi çok aşağı düşerse bant titreşir. Bu durumda biraz temiz hava almak için dışarı çıkabilir veya bulunduğunuz ortamı havalandırabilirsiniz.

huawei band 6 inceleme

Uyku takibi de giyilebilir ürünlerde sıklıkla gördüğümüz özelliklerden bir tanesi ve Huawei Band 6 bu alanda da güçlü görünüyor. Huawei’nin TruSleep 2.0 olarak adlandırdığı uyku takip sistemi, size detaylı bir uyku analizi çıkarıyor. Huawei Band 6’nın iki haftaya varan pil ömrü ve hızlı şarj olması, uyuduğunuz zamanlarda bilekliği çıkarmanızı gerektirmez. Üstelik bilekliğin hafif olması ve rahat bir kullanım sunması, uyku sırasında herhangi bir şey takmaya sıcak bakmayanlar için bile ikna edici olacaktır.

Huawei’nin akıllı saatlerindeki uyku takibi özelliğinin iyi biçimde çalıştığını biliyoruz. Huawei Band 6 da o gücü alıyor. TruSleep 2.0, ne zaman uyandığınızı ve dört farklı uyku durumundan hangisinde olduğunuzu anlıyor. Band 6’daki Uyku uygulamasında en son uykunuzun süresi hakkında özet niteliğinde bir bilgi veriliyor. Ayrıca her sabah uyandığınızda uykunuzun kalite puanı da bildirim olarak gösteriliyor. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında ise çok daha detaylı bir grafik ve doyurucu bilgiler bekliyor. Uykunuzun hangi zamanında hangi evrede olduğunuz görebilirsiniz. Ayrıca nefes alma kalitesi puanı bile sonuçlar içinde yer alıyor. Huawei Band 6, sağlıklı bir uyku düzenine kavuşmanızda size fazlasıyla yardımcı olacak gibi görünüyor.

huawei band 6 inceleme

Huawei’nin Watch GT 2 modelinde ilk kez sunduğu stres takibi özelliği daha sonra şirketin akıllı saatlerinde standart bir özellik hâlini almıştı. Band 6, Huawei akıllı saatlerinin bu ilgi çekici özelliğini de alıyor. Huawei’nin TruRelax teknolojisi stres seviyenizi sürekli biçimde ölçüyor. Saat kadranında sola sürükleyerek görebileceğiniz Stres ekranı, gün boyunca stres seviyenizi grafik hâlinde gösteriyor. Geride kalan saatleri ve neler yaşadığımı düşündüğümde, ortaya çıkan bu tablonun büyük oranda doğru olduğunu anlıyorum. Eğer stres takibinin düzgün olmadığını düşünüyorsanız, Huawei Sağlık uygulamasındaki küçük bir testi yaparak sistemi kalibre edebilirsiniz.

Nefes egzersizleri uygulaması da Band 6’da mevcut. Bu uygulama kendinizi gergin hissettiğiniz anlarda rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Tempo ve süre ayarını yaptıktan sonra egzersize hemen başlayabilirsiniz.

Huawei Band 6, kadınlar için önemli bir özellik olan Adet Döngüsü Takibi özelliğini de sunuyor. Adet döngüsünü takip etme, adetin yaklaştığı zamanlarda hatırlatıcı alma gibi işlevler bu özellik dahilinde sunuluyor. Huawei Sağlık uygulaması üzerinden Adet Döngüsü Takibi’nin ayarlamasını ve bilgi takibini gerçekleştirebilirsiniz.

huawei band 6 inceleme

Sık egzersiz yapanlar için Huawei Band 6, bir akıllı bileklikten beklenenlerden daha fazlasını sunuyor. Açık hava veya iç mekanda koşu, yürüyüş, bisiklet, havuzda yüzme, ip atlama ve kürek gibi egzersizlerin olduğu 11 profesyonel egzersiz modu var. Aynı zamanda 85 özelleştirilmiş egzersiz modu mevcut.

Band 6’daki Egzersiz uygulamasına girdiğinizde, profesyonel egzersiz modlarını hemen kullanmaya hazır biçimde görebilirsiniz. Özelleştirilmiş egzersiz modlarını listede görmek için Özelleştir seçeneğini takip ettikten sonra buradan egzersiz ekleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Yoga, pilates, kendo, karate, dans, okçuluk, lazer tag gibi aklınıza gelen birçok aktivite listede mevcut. Hatta uçurtma uçurmanın bile burada yer aldığını görüyoruz.

Huawei Band 6 ile yaptığınız egzersizlerin sonuçlarını büyük FullView ekranda, Egzersiz Kayıtları uygulaması içinden ayrıntılarıyla görebileceğiniz gibi, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden daha detaylı bilgileri ve grafikleri elde edebilirsiniz. Üstelik Band 6 size bir kişisel koç gibi hizmet veren bilimsel egzersiz rehberini de sunuyor. Nefesinizi, iyileşmenizi ve etkinizi her antrenmandan sonra TruSport algoritmasına göre kaydederek ortaya anlamlı bir tablonun çıkmasını sağlayabilirsiniz.

huawei band 6 inceleme

Otomatik Hareket Tanıma da kullanışlı özelliklerden bir tanesi. Eğer Egzersiz uygulamasından bir egzersiz başlatmayı unutursanız, sorun değil. Band 6, sahip olduğu ivmeölçer ve jiroskop gibi sensörler yardımıyla hareketinizi algılıyor ve egzersiz kaydını otomatik olarak başlatıyor. Örneğin dışarıda sık yürüyüş yapan bir kişiyseniz ve bu yürüyüşlerinizi her seferinde egzersiz kaydı olarak girmeyi unutuyorsanız, Otomatik Hareket Tanıma sayesinde bunları kaydedilen egzersizlere dönüştürebilirsiniz. Bu arada söz konusu özelliğin kapalı ve açık alanda yürüyüş ve koşu ile eliptik ve bisiklet gibi altı farklı egzersiz moduyla sınırlı olduğunu belirtelim. Bu özellik başlangıçta kapalı gelirken Band 6 veya bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasından etkinleştirebilirsiniz.

Huawei Band 6 inceleme: Yazılım

Band 6 özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. Kullanıcı arayüzünde dolaşım hızlı biçimde gerçekleştiriliyor. Dokunmatik ekranda sağa, sola, yukarı, aşağı kaydırarak gezinti rahatlıkla yapılıyor.

huawei band 6 inceleme

FullView ekranın sahip olduğu derin siyahları, parlaklığı ve canlılığı yansıtan 100’ü aşkın saat kadranı bulunuyor. Saat kadranındayken parmağınızı ekrana basılı tutup bekleterek belirli sayıdaki saat kadranı arasında hızlıca gezinebilirsiniz. Bazı kadranlarda sunulan komplikasyonları, diğer bir deyişle bilgi parçalarını değiştirme imkanı sunuluyor. Daha fazla saat kadranını Huawei Sağlık uygulaması içinde yer alan saat ayarları içinden indirebilirsiniz. Ücretsiz seçeneklerin yanı sıra ücretli saat kadranı seçenekleri de mevcut. Kadranların oldukça ilgi çekici ve dikdörtgen biçimli ekrana fazlasıyla uyum gösterdiğini görüyoruz.

Saat kadranı içinde sola ve sağa sürükleyerek hareket durumu, müzik kontrolü, hava durumu, stres ve kalp atış takibi gibi araç takımları arasında hızlıca gezinebilirsiniz. Saat kadranındayken parmağınızı yukarıdan aşağı kaydırdığınızda rahatsız etme, ekranı 5 dakika açık tutma, bağlı telefonun sesini çaldırma ve alarm gibi hızlı araçlar var. Ayarlar için bir kısayol da eklenmiş. Saat kadranındayken parmağınızı ekranın alt kenarından yukarı kaydırdığınızda ise bildirim penceresini görebilirsiniz.

Bildirim sistemi oldukça iyi biçimde çalışıyor. Bağlı akıllı telefondaki bildirimler hızlıca Band 6’ya iletiliyor. Huawei Sağlık üzerinden hangi uygulamanın bildirimlerini yansıtacağını seçebilirsiniz. Öte yandan telefon titreştiğinde cebinize uzanmanız mümkün olmadığında, Band 6 sayesinde kimin aradığını veya mesaj attığını görebilirsiniz. Band 6 üzerinden gelen çağrıları cevaplama gibi bir özellik bulunmuyor.

huawei band 6 inceleme

Band 6, bağlı akıllı telefondaki bildirimleri veya gelen çağrıları göstermenin yanı sıra, telefonda dinlediğiniz müzik parçalarının kontrolünü kolaylıkla yapmaya izin veriyor. Veya Band 6’yı telefonla fotoğraf veya video çekerken bir deklanşör gibi de kullanmanız mümkün. Eğer telefonunuzu bulamıyorsanız, Band 6’daki Telefonumu Bul uygulamasından yardım alabilirsiniz. Ayrıca kronometre, alarm gibi klasik saat özelliklerini de Band 6’da görüyoruz. Huawei’nin “Akıllı Yaşam Asistanı” olarak adlandırdığı bu özellikler gerçekten de hayatı kolaylaştırıyor.

Huawei Band 6, Huawei telefonları, diğer Android telefonları ve iPhone’larla çalışabiliyor. Huawei Sağlık uygulaması üzerinden saatin kurulumu gerçekleştiriliyor. Band 6 üzerinden bazı basit ayarları yapabilirsiniz, ancak Sağlık uygulaması üzerinden saatin daha fazla özelliğini kontrol etmeniz mümkün oluyor. Ayrıca yukarıda da belirttiğmiz gibi, akıllı bilekliğin topladığı verilerle oluşturulan farklı veri kümelerini ve grafikleri de Huawei Sağlık’ta görebilirsiniz.

Huawei Band 6 inceleme: Sonuç

Huawei Band 6, Huawei akıllı saatlerinin birçok güçlü özelliğini uygun fiyat noktasındaki bir akıllı bilekliğe getiriyor. İki haftaya varan pil ömrüyle Band 6 sahipleri için şarj bir zahmet olmaktan çıkıyor. Hızlı şarj özelliği de memnun edici. FullView ekran bir bakışta daha fazla bilgiyi görmeyi sağlamanın yanı sıra, derin siyahları, canlı renkleri ve yüksek parlaklığıyla her koşulda rahat ve zevkli bir kullanım sunuyor. Nabız takibi, kanda oksijen düzeyi ölçümü, stres ve uyku takibi lâfta kalmayan, hem yazılım hem donanım yardımıyla altı doldurulan güçlü özellikler olarak dikkat çekiyor. Belki bir akıllı saatte gördüğümüz telefon görüşmesi yapma veya mesajlara doğrudan cevap verme gibi özellikler yok. Ancak gelen bildirimleri görme, fotoğraf çekimlerinde deklanşör olarak kullanma, çalan müziği kontrol etme gibi aranan işlevler mevcut. İster iPhone ister Android telefon kullanın, sadece 549 TL karşılığında hayatınızı kolaylaştıracak ve sağlıklı yaşam yolunda sizi daha fazla teşvik edecek bir ürüne sahip olacaksınız.

huawei band 6 satın alHuawei Band 6
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER