Teknoloji

Huawei mobil cihazlar için hazırladığı ilk 5G yongasını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei balong 5g01Huawei Balong 5G01 adını taşıyan ilk 5G yongasını 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıttı. Balong 5G01 ile Huawei’nin mobil cihazları yeni nesil 5G hücresel ağlara erişebilecek.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre; Balong 5G01, 5G ağlar için oluşturulan yeni 3GPP standardını destekleyen ilk yonga olma özelliğini taşıyor. Bu standart sayesinde veri indirme hızı 2.3 Gbps’ye kadar ulaşabiliyor. Balong 5G01, boyutları itibarıyla mobil cihazlardan çok bağlantı noktalarına uygun bir bileşen gibi görünüyor.

Huawei CEO’su Richard Yu, şirketin ağ teknolojisine 600 milyon dolar yatırım yaptığını ve yeni teknolojinin sürücüsüz otomobillerde, akıllı evlerde ve mobil cihazlarda kullanılabileceğini belirtti. Ağ ekipmanları da üreten Huawei, ağında uçtan uca 5G çözümleri sunan ilk şirket olmayı da hedefliyor.

Huawei Balong 5G01 karşısında dişli rakipler bulacak. Qualcomm Snapdragon X24 modem yongasını kısa süre önce duyurmuştu. Şirket, Snapdragon X24 ile müşterilerini 5G’ye hazırlamayı vadetmişti. Qualcomm, X50 modem yongasını yeni cihazlara yerleştirmek için de çok sayıda üreticiyle ortak çalışmalar yürütüyor. Intel ise drone ve sürücüsüz otomobiller için geliştirdiği 5G modem yongasını geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Şirket, kısa bir süre önce de 2019’un sonları itibarıyla dizüstü bilgisayarlara 5G modem yerleştirmek için Microsoft, Dell, HP ve Lenovo ile işbirliğine gittiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER