Teknoloji

Huawei Ascend P8 15 Nisanda Londra’da tanıtılacak

huawei-ascend-p7-inceleme-00018

Huawei Pazarlama İletişimi Direktörü Jerry Huang, şirketin yeni amiral gemisi telefonu Ascend P8’in 15 Nisanda Londra’da tanıtılacağını açıkladı. Pocket-lint sitesine konuşan Huang, cihazla ilgili daha fazla detay vermekten kaçındı.

Henüz ortada tanıtım tarihi dışında bir detay bulunmasa da, P serisinin genel yapısından hareketle cihaza dair bazı tahminler yapılabiliyor. P serisinde “mutlak güzellik” peşinde koşan Huawei’nin bu anlayışı Ascend P8’de de devam ettirmesi bekleniyor.

Huawei Ascend P8’in selefi P7’nin mirasını geliştirmesi öngörülüyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran, 1.8 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera, Ascend P7’nin özellikleri arasında bulunuyor. Sadece 6.5 mm. kalınlığında olan cihaz, tartıda 124 gram çekiyor. Huawei Ascend P8’in boyut ve ağırlık değerlerini aşağıya çekip çekemeyeceği merakla beklenirken, en azından mevcut değerlerin korunması öngörülüyor.

Ascend P8’in tanıtımını 2015 Mobil Dünya Kongresi’nin sonrasına erteleyen Huawei’nin bu etkinlikte yeni tabletlerini ve giyilebilir aksesuarlarını görücüye çıkaracağı öne sürüldü.

İLGİLİ HABERLER