Teknoloji

Huawei Ascend P8 ile ilgili ipuçları vermeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-ascend-p8-080415

Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu Ascend P8’i 15 Nisanda tanıtması bekleniyor. Çinli üretici yeni akıllı telefonunun tanıtımı için geri sayıma devam ederken, yeni cihazına dair ipuçları vermeyi de sürdürüyor. Huawei’nin paylaşımlarında kavisli bir ışık temasının işlenmiş olması göze çarpıyor. Ancak bu ışığın tam anlamıyla neyi temsil ettiği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Ascend P8 için verilen ipuçlarında Huawei’nin farklı referanslar kullanması dikkat çekiyor. Şirketin akıllı telefonları için ipucu verirken sıradışı şeyler denediğinin bilinmesi, süreci biraz daha ilgi çekici hâle getiriyor.

Huawei’nin “Işığın Mucizesini Yakala” isimli tanıtım videosunda başı kapüşonlu kapatılmış bir karakter boy gösteriyor. Bu karakter karanlık şehir peyzajında yürüyor, etrafındaki ışığı emerek geri kalanları karanlıkta bırakıyor.

Videodaki sahneler sosyal medyada Huawei Ascend P8 ile ilgili sızıntılarla benzerlik gösteriyor. Kaliteli işçiliğe ve gelişmiş ön kameraya dair referanslar videoda kolaylıkla fark ediliyor.

Huawei’nin kavisli ışık temasının doğal biçimde ortaya çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şirket önce tanıtımlarda boy gösterecek kahramanı tanıtırken, daha sonra da akıllı telefonun tanıtımının gerçekleştirileceği Londra’yı temsil edecek görüntüleri paylaşmaya başladı. Tanıtımda kullanılan ışığı emme temasının akıllara Harry Potter serisini getirdiğini de belirtmekte fayda var.

Huawei’nin tanıtımlarında boy gösteren kapüşonlu kahraman ise popüler video oyunlarından Assassin’s Creed’i çağrıştırıyor. Ascend P8’in resmen tanıtılmasıyla birlikte bu gizemli karakterin kapüşonunu çıkararak yüzünü göstermesi ve Huawei’nin Ascend P8’deki ana hedef kitlesini temsil etmesi öngörülüyor.

Huawei Ascend P8’in tanıtımı öncesinde verilen ipuçlarında Antik Yunan etkisi de önemli bir yer tutuyor. Aristoteles kaynaklı referanslarda sonsuzlukla ilişki kuran Huawei, kullandığı görsellerde de yan yatmış bir 8 gibi gözüken sonsuzluk işaretine yer vererek bağlantıyı kuvvetlendiriyor.

Kapüşonlu karakterin ateşten yapılmış gibi gözüken sonsuzluk işaretini havaya kaldırması ise akıllara Yunan mitolojisinde ateşi çalan Prometheus’u getiriyor. Çinli şirket de görsellerinde Prometheus’un ismini kullanması bu bağı güçlendiriyor. Huawei’nin tüm bu referanslarının altından neyin çıkacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER