Manşetler

Huawei Ascend P2 tanıtıldı: 4.7 inç 720p ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci

Huawei Barselona’da başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde yeni Android telefonu Huawei Ascend P2’nin duyurusunu yaptı. 4.7 inç’lik ekrana sahip olan bu akıllı telefon teoride 150 Mbps’ye varan veri indirme hızı sunan LTE Cat 4 uyumluluğu taşıyor ve bu nedenle Huawei onu “dünyanın en hızlı LTE akıllı telefonu” olarak lense etti.

huawei-ascend-p2-240213

Bu yeni Android telefonunda 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 16 GB dahili bellek bulunuyor. Arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alırken önde de görüntülü görüşmeler için 1.3 megapiksel ikinci kamera bulunuyor. 4.7 inç’lik ekran 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip, aynı zamanda IPS teknolojisini barındırıyor. Gorilla Cam ile kaplı olan ekran eldivenle kullanıma da izin veriyor. Ayrıca kasa sadece 8.4 mm.’lik kalınlığa sahip.

Huawei Ascend P2’de Android 4.1 Jelly Bean yüklü olarak geliyor, ayrıca Çinli şirketin Emotion kullanıcı arayüzünün 1.5 sürümü de bu işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Bazı ülkelerde Ascend P2’nin NFC destekli versiyonları satılacak. Ayrıca Huawei Hızlı Güç Kontrolü ve Otomatik Kesikli Alım teknolojileri de güç tasarrufu sağlayacak, şarj süresini de diğer cihazlara nazaran yüzde 25 oranında artıracak.

Huawei Ascend P2’nin önümüzdeki haziran ayında Fransa’ya geleceği kesinleşti. Diğer pazarlarda da 2013’ün ikinci çeyreğinden itibaren çıkmaya başlayacak. Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak akıllı telefonun fiyatı yaklaşık 400 avro olarak belirlendi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER