Manşetler

Huawei Ascend P1 Turkcell ile Avrupa’dan önce Türkiye’de

huawei-ascend-p1-on-inceleme-00001

Huawei’nin bu yılın başında düzenlenen CES 2012’de tanıttığı Android telefonu Ascend P1’in Türkiye’ye geleceğini geçen hafta duyurmuştuk. O haberde sözünü ettiğimiz lansman toplantısı bu akşam İstanbul’da gerçekleştirildi ve telefonun Türkiye’deki resmi tanıtımı yapılmış oldu. Huawei Ascend P1 ilk önce Huawei’nin ana vatanı Çin’de çıktı. Bunun sonrasında, henüz Avrupa’ya gitmeden Türkiye’deki tüketicilerle buluşmuş oldu. Bu, Türkiye pazarına gösterilen önemin büyük bir göstergesi sayılabilir.

Huawei Ascend P1 Turkcell tarafından ayda 45 TL’den başlayan taksit seçenekleriyle müşterilere sunulacak. Bu arada telefonun peşin satış fiyatı da 1199 TL olarak planlandı. 4.3 inç Super AMOLED ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli TI OMAP 4460 işlemci ve Androd 4.0 Ice Cream Sandwich gibi üst sınıf telefonda gördüğümüz özellikleri barındıran Huawei Ascend P1’in üst segmentte oyunun kurallarını değiştirecek bir oyuncu olacağı tahmininde bulunabiliriz. Anlaşılan Huawei telekomünikasyon altyapı ürünlerinde açtığı çığırın bir benzerini akıllı telefon arenasında da planlıyor.

Lansman toplantısında Huawei’nin 2012’ye yönelik cihaz planları hakkında da bazı bilgiler alma şansına eriştik. Buna göre Huawei’nin cihaz portföyünde Android şimdi olduğu gibi önemli bir yer tutmaya devam edecek. Huawei’nin MWC 2012’de duyurduğu Huawei işlemcili akıllı telefon Ascend D Quad’in Türkiye lansmanı da bu kapsamda önümüzdeki sonbaharda yapılabilir. Bununla birlikte Huawei’nin Microsoft’un Windows Phone projesinin iş ortaklarından bir tanesi ve Microsoft’un açıkladığı dört Windows Phone 8 cihaz üreticisinden biri. Bu işbirliğinin meyvelerinin Türkiye’de de görmeye başlayacağız. Bu 2012’nin sonlarına doğru veya 2013’ün başlarında gerçekleşebilir. Bu arada Huawei’nin Windows 8 tablet planları da bulunuyor. Anlayacağınız  2012 Huawei’nin kendi markasını taşıyan tablet ve akıllı telefonları için oldukça hareketli bir yıl olmaya devam edecek.

İlgili >> Turkcell

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER