Manşetler

Huawei Ascend P1 Ön İnceleme

huawei-ascend-p1-on-inceleme-00002

Huawei Ascend P1‘i bu akşam düzenlenen Türkiye lansman etkinliğinde kısa bir süre için deneyimleme fırsatı bulduk. Elde ettiğimiz izlenimleri aktarmadan geçmeyelim. 1199 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan bu telefon ilk izlenimlerimize göre fiyat-performans oranı açısından en iyi telefonlardan biri gibi görünüyor.

Huawei Ascend P1’de 4.3 inç, 960 x 540 çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyor. Ekranın parlaklığı oldukça iyi, görüş açısı yüksek, dokunmalara verdiği tepkiler oldukça hızlı. Telefon Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich ile çalışıyor olsa da Huawei ekranın altında üç adet dokunmatik fiziksel navigasyon tuşuna yer vermiş. Bu tuşlar soldan sağa menü, ana ekran ve geri işlevlerini görüyor. Eğer ana ekrana uzun süre basarsanız çoklu görev ekranı karşınıza çıkıyor. Menü tuşunun ekran altında yer alması iyi, Huawei bu sayede Android 4.0 ile birlikte gelen menü ikon seçeneğini kullanmak zorunda kalmamış. Öte yandan Huawei Ice Cream Sandwich ile gelen kullanıcı arayüzüne fazla müdahale etmemiş gibi görünüyor. Uygulama menüsü ham sürümdekiyle aynı görüntüye sahip, herhangi bir özelleştirme söz konusu değil. Tabii ki, Huawei’nin eklediği çeşitli özel uygulamalar bulunuyor.

huawei-ascend-p1-on-inceleme-00005

Huawei Ascend P1’in içinde 1.5 GHz’lik çift çekirdekli TI OMAP 4460 işlemci ve PowerVR SGX540 GPU bulunuyor. Bunlara 1 GB RAM ve 4 GB ROM eşlik ediyor. Bu paket cihaz için tatmin edici bir performans sunuyor. Arayüz geçişleri seri, uygulamalar hızlı şekilde açılıyor. Mobil internet tarayıcısıyla da Teknoblog’u ziyaret etmeyi ihmal etmedik. Masaüstü siteyi kısa sayılabilecek bir zamanda tamamen yükledi. Sayfa içinde parmakla yakınlaştırma ve kaydırma da oldukça düzgün ve takılma olmaksızın yapılabiliyor.

Huawei Ascend P1’in arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı ve çift LED flaşlı kamera yer alıyor. Ice Cream Sandwich arayüzüne pek dokunmayan Huawei cihazdaki Kamera uygulamasını ise kendine göre özelleştirmiş, fena da yapmamış. Cihaz oldukça kullanışlı ve ayarların rahatlıkla kontrol edilebildiği düzgün bir kamera arayüzüyle geliyor. Cihazda özel bir fiziksel çekim tuşunun yer almıyor oluşu, tüm çekim işinin ekran üstü deklanşöre kaldığını gösteriyor. 1080p HD video kaydı yapabilen cihaz aynı zamanda 720p ve altındaki kalitelerde çekime de izin veriyor.

huawei-ascend-p1-on-inceleme-00013

Huawei Ascend P1 7.68 mm’lik kalınlığıyla piyasadaki en ince Android telefonlarından bir tanesi. Cihazın ince oluşunun ona ayrı bir hava kattığını söylememiz gerek. Cihazın 4.3 inç’lik ekranının üstünde 1.3 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera yer alıyor. Sağ kenarda ses kademe tuşları, sol kenarda 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası ve güç butonu bulunmakta. Üste baktığımızda SIM kart yuvası, 3.5 mm. kulaklık jakı ve micro USB portunu görüyoruz. Alta da mikrofon yerleştirilmiş. Cihazın arkasında 5 megapiksel kamera ve flaş yer alırken alta doğru da hoparlör iliştirilmiş. Huawei Ascend P1’in 1670 mAh’lik bataryasının değiştirilemediğini de belirtelim.

Huawei Ascend P1 ile ilgili ilk izlenimlerimiz olumlu. 1199 TL’lik fiyatı ona bakışımızı biraz daha olumlu hâle getiriyor. Tabii ki, daha iyi bir yargıya varmak için daha detaylı bir incelemeden geçirmemiz gerekiyor. Onu da ilerleyen günlerde yapmayı planlıyoruz.

Galeri: Huawei Ascend P1 Ön İnceleme
[nggallery id=981]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER