Manşetler

Huawei 6.1 inç ekranlı telefonu Ascend Mate ile tablet sınırlarını zorluyor

Huawei’nin CES’te tanıtacağı belli olan ve son birkaç haftadır çeşitli sızıntılarına tanık olduğumuz telefon-tablet melezi Ascend Mate nihayet resmiyet kazandı. 6.1 inç, 720p ekran barındıran bu cihazda ayrıca 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci ve 8 megapiksel kamera yer alıyor. Android Jelly Bean ile çalışan cihazda Huawei’nin Emotion adlı kullanıcı arayüzü de yüklü geliyor.

6.1 inç’lik ekranın elde tutuşta veya cepte taşımada fazla sorun çıkarmaması için ekran çerçevesi mümkün olduğu kadar dar tutulmuş. Ayrıca görünüşe göre, ekranın altında herhangi bir fiziksel dokunmatik navigasyon tuşu da bulunmuyor. 163.5 mm x 85.7 mm x 9.9 mm’lik boyutlara sahip olan bu cihaz 198 gr. ağırlığıyla akıllı telefonun ağırlık sınırları dışına çıkmaya başlıyor. Şık bir cihaz havası taşıyan Huawei Ascend Mate’in 4050 mAh’lik bataryası onu epey götürecek gibi görünüyor. Tabii, 6.1 inç’lik ekranın da hatırı sayılır güç tüketiminde bulunacağını akıldan çıkarmamak gerek. Aşağıdaki ilgili bağlantıda cihazın daha fazla fotoğrafını bulabilirsiniz.

Huawei Ascend Mate’in 1280 x 720 HD çözünürlüklü IPS ekranı sahip olduğu Magic Touch teknolojisi sayesinde eldivenle bile kullanma fırsatı veriyor. Aslında beklentiler 6.1 inç ekranın 1080p çözünürlükle geleceği şeklindeydi. 720p ekranı görmek bazılarını hayalkırıklığına uğratmış olabilir, ancak işe bir de iyi tarafından bakmak gerek. GPU’nun desteklemesi gereken piksel sayısı azaldığı için pil ömrü nispeten daha uzun olacaktır. 1.5 GHz’lik dört çekirdekli işlemciyse Huawei’nin kendi çatısı altında geliştirdiği Hi-Silicon K3V2. Ascend D Quad XL incelemesinde bu işlemcinin iyi bir performans gösterdiğini görmüştük.

Huawei Ascend Mate’in arkasnda 8 megapiksel çözünürlüklü ve HDR özellikli arka kamera yer alıyor. Önde de 1 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera bulunuyor. Dört bant HSPA hücresel veri bağlantı desteği ve çift antenli tasarım saysinde iyileştirilmiş sinyal alışı da Ascend Mate’in dikkat çekici özellikleri arasında.

Huawei Ascend Mate gelecek ay Çin’de piyasaya çıkacak. Diğer bölgelerde ne zaman satışa çıkacağıysa şu an için bilinmiyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER