Manşetler

Huawei Ascend Mate 2 yüksek kapasiteli pil ve iPhone şarj etme özelliğiyle geldi

Huawei CES 2014’te Huawei Ascend Mate 2’ye resmiyet kazandırdı. 6.1 inç ekranlı “phablet”, 4G LTE bağlantı desteği barındırması nedeniyle Ascend Mate 2 4G olarak da adlandırılıyor.

huawei-ascend-mate-2-070114

Kalınlığı 9.5 mm.’ye düşürülmüş bir gövdeye sahip olan Ascend Mate 2’nin içinde 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci ve 4050 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. 6.1 inç IPS ekranın çözünürlüğünü Huawei belirtmese de, 1280 x 720 olduğuna inanılıyor.

Ascend Mate 2’nin arkasındaki kamera 13 megapiksel çözünürlük desteği sunarken öndeki kamera da 5 megapiksel çözünürlük desteğiyle hem video görüşmeler hem de “selfie” çekimler için yüksek çözünürlük desteği sunuyor. Android işletim sisteminin üstünde de Huawei’nin Emotion UI 2.0 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Bu kullanıcı arayüzü sayesinde tek elle kullanım biraz daha kolay hâle geliyor.

Huawei’nin Ascend Mate 2’ye eklediği özelliklerin arasında iPhone’u şarj etme yeteneği de bulunuyor. 4050 mAh gibi yüksek bir kapasiteye sahip olan pil sayesinde iPhone 5s şarj edilebiliyor. Çinli şirketin söylediğine göre bu telefonun pili internetten indirilmiş altı filmi art arda izleme veya 100 saatlik müzik dinleme imkanı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER