Teknoloji

Huawei Ascend D quad XL benchmark testlerinde tepeye yerleşti

Huawei’nin 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı gözde cihazları Ascend D quad ve quad XL cihazlarında NVIDIA veya Qualcomm’un işlemcileri yerine bizzat Çinli şirket tarafından üretilmiş Huawei K3V2 yongaüstü sistem yer alıyor. Dört çekirdekli yonga Ascend D quad’de 1.2 GHz, Ascend quad XL’de ise 1.5 GHz hızında çalışıyor. Ortaya çıkan benchmark testleri Huawei’nin bu cihazlarının diğerlerine karşı gösterdiği performansı işaret ediyor.

Huawei, geliştirdiği yongaset için “dünyanın en hızlısı” nitelendirmesini yapıyordu. Benchmark testleri bu iddianın boş olmadığını gösteriyor. Birkaç farklı test ile Android cihazını zorlayan ve daha sonra bu test sonuçlarından anlamlı bir skor çıkaran Basemark testine göre Huawei’nin yongası Transformer Prime’da bulunan dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemcisini ve Galaxy Note’da bulunan 1.4 GHz Exynos işlemciyi geride bırakmayı başarıyor.

Cihazın doğal çözünürlüğündeki grafik performansını ölçmeye odaklanan bir GPU testi olan Nenamark ise Ascend D quad XL cihazında saniyede 62.75 karelik sonuç verdi. Yine Qualcomm’un çift çekirdekli Snapdragon S4 ve NVIDIA’nın Tegra 3 yongaları geride bırakıldı.

Huawei Ascend D quad XL’de 4.5 inç’lik 720p IPS ekran, 1 GB RAM, 8 megepiksellik kamera, 1080p video kayıt yeteneği, 2500 mAh’lik batarya ve Ice Cream Sandwich işletim sistemi yer alıyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER