Teknoloji

Huawei artırılmış gerçeklik gözlüğünü iki yıl içinde çıkarmayı planlıyor

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei akıllı telefon pazarının yükselen yıldızları arasında öne çıkıyor. Şirket bir yandan da farklı ürün kategorilerindeki fırsatları araştırmaktan geri kalmıyor gibi görünüyor. Bu ürünlerden birisi de artırılmış gerçeklik gözlüğü olacağa benziyor. Huawei artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili planlarını en yetkili isimlerinden birinin ağzından açıkladı.

CNBC‘ye konuşan Huawei’nin tüketici ürünleri şefi Richard Yu, artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Artırılmış gerçeklik gözlüğünün giyilebilir ürün deneyimini başka bir seviyeye taşıyacağını belirten Yu, gözlüğün çıkışı konusunda da tarih verdi. Richard Yu, artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2019’da veya en geç 2020’de çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.

Huawei bu yeni pazarda yalnız olmayacak. Akıllı telefon kategorisindeki büyük rakipleri, bu yeni sahada da Çinli üreticinin karşısına çıkacak. Bu şirketlerden biri olan Apple’ın da artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2019 itibarıyla tanıtacağı söyleniyor.

Huawei artırılmış gerçeklik gözlüğünde önceliği gelişmiş kullanıcı deneyimi sunmaya verecek gibi görünüyor. Richard Yu, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Artırılmış gerçeklik ile, telefonla çalışacak artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kullanıcılara daha geniş bir görüntüleme alanı sunulabilir. Başlangıçta artırılmış gerçekliğin bir hiç olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak önümüzdeki bir-iki yıllık süreçte bu sektörün ticarileşmesini bekliyoruz. Huawei olarak biz de bu dalganın dışında kalmayacağız. Daha iyi kullanıcı deneyimi sağlayacak bir ürün getireceğiz.”

İLGİLİ HABERLER