Teknoloji

Huawei’nin Android alternatifi işletim sisteminin adı ortaya çıktı

huawei android mate 30 samsung

Google, geçen haftanın başında Huawei’nin Android lisansını iptal ettiği zaman, Çinli şirketin yedek plan olarak kendi bünyesinde geliştirdiği işletim sistemini kullanmanın zamanının geldiği anlaşılmıştı. Bu işletim sistemi şirket içinde HongMeng OS kod adıyla anılıyordu.

Görünüşe göre, HongMeng son kullanıcılara biraz daha kısa ve anlaşılır bir isimle sunulacak. Huawei’nin Android alternatifi işletim sistemi Ark OS adını taşıyacak. Söz konusu bilgi Huawei tarafından EUIPO (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) adlı kuruluşa yapıldığı söylenen marka tescil başvurusu sayesinde ortaya çıktı. Şirket 24 Mayıs tarihinde HUAWEI ARK OS, HUAWEI ARK, ARK ve ARK OS isimlerini tescil ettirmek için başvurdu.

Huawei’nin Ark OS’inin geliştirme çalışmalarının ne durumda olduğunu şu an için bilmiyoruz. Ancak cihaz üreticisinin bağımsız bir işletim sistemi fikri üzerinde 2015’ten beri ilgilendiği, çalışmaların o zamanlardan başladığı söyleniyor. Son sızan bir haber de Huawei’nin Google Play Store’un yerini alacak uygulama mağazası için Aptoide ile görüştüğü yazılmıştı. Ne var ki, Huawei telefonlarında şu anda da var olan, ancak henüz Türkiye’de aktif olmayan Huawei App Gallery’nin Google Play Store’un yerini alması daha kuvvetli ihtimal taşıyor.

İLGİLİ HABERLER