Teknoloji

Huawei AppGallery’den girişimcilere destek kampanyası

huawei p smart 2021 inceleme

Son bir yıldır Huawei, AppGallery ve Huawei Mobil Servisleri (HMS) ekosisteminin bir parçası olan geliştiricileri ve işletmeleri desteklemek için birçok girişim başlattı. Şimdi de şirket, işletmelere, özellikle e-ticaretle uğraşanlara ve devam eden COVID-19 salgını nedeniyle durumu zorda olan diğer uygulama geliştiricilerine yardımcı olmayı amaçlayan başka bir program daha tanıttı. Çinli telekomünikasyon devi, “Kampanya, birçok işletme için zor piyasa koşullarının yaşandığı bir dönemde markaları ve işletmeleri artırmayı ve desteklemeyi hedefliyor.” dedi.

Destek girişiminin bir parçası olarak Huawei, AppGallery’nin “Koleksiyonlar” sekmesinde belirli uygulamaların ve platformların reklamını belirgin bir şekilde yapacak ve bu hareket, markalara ve bunların ilgili tekliflerine yönelik daha fazla gösterim sağlayacak. Ek olarak, uygun işletmeler ve uygulama geliştiricileri, ürünlerini ana sayfada görülebilen kayan banner’larda listeleyebilecekler. Ayrıca Huawei, gelir akışı küresel sağlık krizinden zarar gören işletmelere ve geliştiricilere 2500 avroya kadar ücretsiz reklam sunacak.

İçerik sağlayıcılar, reklam tıklamasından elde edilen gelirin yüzde 90’ını elinde tutabilir

Huawei’nin en son girişiminin avantajlarından yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık’a kadar programa kaydolmaları gerekiyor. Bundan sonra Avrupa genelinde 36 milyonluk aylık AppGallery aktif kullanıcı kitlesi karşısında daha fazla görünme şansına sahip olabilecekler. Destek programı, Aralık 2020 boyunca Orta ve Doğu Avrupa ile İskandinav bölgelerinden e-ticaret işletmeleri tarafından kullanılabilir.

Huawei, en son girişiminin avantajlarından yararlanabilecek üç tüzel kişi sınıfını kısa listeye aldığını söylüyor. Bunlar e-ticaret markaları ve Huawei’in uygulama havuzunda bulunmayan işletmeler, AppGallery’de uygulamaları bulunan ve HMS ekosistemine yükseltmeye istekli işletmeler ve uygulamaları HMS ekosistemiyle zaten entegre olan mevcut işletmeler olarak sıralanıyor. Huawei’nin en son destek programının belirli avantajlarına gelince, bunlar aşağıda listeleniyor:

  • Daha fazla gösterim, daha iyi gelir paylaşımı politikası ve ücretsiz reklam artışı.
  • Ana Sayfada yer alan ve temalı veya sezonluk uygulama koleksiyonlarını öne çıkaran AppGallery’nin “Koleksiyon” sekmesine en iyi 5 dahil etme
  • Ana Sayfadaki uygulamaları gösteren kayan banner reklam
  • İşletmelerin kullanıcılara özel teklifler sunmasına olanak tanıyan AppGallery’nin “Hediye” sekmesine erişim
  • Tüketicileri önemli mesajlar ve bilgilerden haberdar etmek için Push bildirimlerine erişim
  • Uygulama entegrasyonu için ülke içi teknik destek ekibi ve Huawei ekosistemindeki deneyimi optimize etmek için özel iş desteği
  • AppGallery’de günlük 250 avro değerinde 5 veya 10 günlük ücretsiz reklam

Ayrıca Huawei, içerik sağlayıcıların reklam tıklamasından elde ettikleri gelirin yüzde 90’ını tutmalarına izin veriyor. Bu, Google’ın Play Store ve Apple’ın App Store gibi rakip platformlardan aldıkları yüzde 70’lik kesintiye kıyasla önemli ölçüde daha yüksek. Huawei, geliştiricilerin geçiş reklamı, rulo ve yerel gibi çeşitli biçimlerde afişler ve reklamlar gibi stratejiler kullanarak reklam yoluyla hizmetlerinden para kazanmalarına olanak tanıyan şirket içi Reklam Kitlerini optimize etmeyi de kolaylaştırıyor. Programa halihazırda kaydolmuş markalar arasında küresel yemek dağıtım hizmeti Bolt Food, Danimarka çevrimiçi paket servisi olan restoran portalı hungry.dk ve büyük mağaza ağı Smyk bulunuyor.

Huawei Türkiye’den AppGallery’ye yönelik böyle bir kampanyanın başladığına dair resmi açıklama gelmedi. Ancak bu faaliyet Avrupa ile ilgili olduğuna göre Türkiye’yi de kapsamasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER