Teknoloji

Huawei akıllı telefon pazarında Samsung’u solladı

huawei p40 serisi güncelleme akıllı telefon

Huawei, tarihinde ilk kez bir çeyrekte diğer tüm üreticilerden daha fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi başardı. Araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, Çinli üretici 2020’nin ikinci çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatlarında Samsung’u solladı.

Yine de, bu durum Huawei’nin zirvedeki ömrünün uzun olacağı anlamına gelmiyor. Sonuçlarda devam eden küresel koronavirüs salgınının etkileri net biçimde hissediliyor. Canalys’in verilerine göre; Huawei’nin 55.8 milyonluk sevkiyat sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 5’lik bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Ancak Samsung tarafında ise yüzde 30’luk bir düşüş söz konusu. Güney Koreli şirket, ikinci çeyrekte 53.7 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Huawei’nin cihazlarının yüzde 70’inden fazlasının mart ayından sonra COVID-19’dan fazla etkilenmeyen Çin’de satıldığını belirtmekte fayda var. Ana pazarları COVID-19 nedeniyle sıkıntı içinde olan Samsung’un Çin’deki pazar payı ise oldukça küçük.

Huawei tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “İşimiz bu zorlu zamanlarda istisnai bir dayanıklılık gösterdi. Emsali daha önce görülmemiş bir küresel yavaşlama ve sıkıntı yaşanırken, müşterilerimize yenilikçi ürünler sunarak büyümeye ve pozisyonumuzu güçlendirmeye devam ettik.”

Canalyst’in kıdemli analisti Ben Stanton ise durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Bu bir yıl önce çok az insanın öngörebileceği çok dikkat çekici bir sonuç. Eğer COVID-19 salgını yaşanmasaydı, bu olmazdı. Huawei akıllı telefon pazarında güçlenirken Çin’deki ekonomik toparlanmanın faydasını fazlasıyla gördü.”

Huawei’nin telefonları donanım açısından çok güçlü olsa da, Google servislerinin şirketin cihazlarında bulunmaması Çin dışındaki satışları etkileyen bir faktör olarak görülüyor. Samsung yeni cihazlarıyla birlikte akıllı telefon satışlarını artırmayı hedefliyor. Dolayısıyla üçüncü çeyreğin sonunda farklı bir tabloyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER