Teknoloji

Huawei akıllı saatlerinde Tizen işletim sistemi kullanabilir

huawei akilli saatleriGoogle, Android Wear platformundaki önemli üretim ortaklarından birini daha kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Güney Kore’de yayın yapan bir gazeteye konuşan bir Samsung yetkilisi, Huawei’nin Tizen işletim sistemini barındıran yeni bir akıllı saat üzerinde çalıştığını belirtti. Çinli üreticinin Android Wear yerine Tizen’i tercih etmesi, Google’ın akıllı saat platformundaki hedeflerine ulaşmasını biraz daha zorlaştırabilir.

Dışarıdan öyle gözükse de, Samsung’un Tizen’in sahibi olmadığını ve işletim sistemi üzerinde çalışan başka şirketlerin de bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor. Huawei de Intel, LG ve Panasonic gibi şirketlerin dahil olduğu Tizen Association’ın ilk üyeleri arasında bulunuyor. Ancak işletim sistemini televizyonlarında, fitness bileklerinde, akıllı saatlerinde ve hatta akıllı telefonlarında kullanan Samsung, Tizen denince akla gelen ilk şirket oluyor.

Huawei akıllı saatleri Tizen ile daha özel bir deneyim sunabilir

İsmi açıklanmayan Samsung yetkilisi, Huawei’nin neden Tizen’e yöneldiği konusunda da bilgi verdi. Android Wear’in arayüzünün ve deneyiminin kişiselleştirmesi konusunda Huawei’nin Google’dan beklediği desteği göremediği ve bu nedenle rotanın Tizen’e çevrildiği belirtildi. Android akıllı telefon ve tabletlerin aksine, Android Wear’de üreticilere deneyimi özelleştirmek için daha kısıtlı bir alan sunuluyor.

Samsung ise Gear S2 ve S3 akıllı saatleriyle Tizen’den beklediği verimi almış durumda. Özellikle çerçeve üzerinden kontrol aracı sayesinde saatler ciddi bir kullanım kolaylığı sunuyor. Huawei’nin de benzer bir formülle başarıya ulaşıp ulaşmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER