Teknoloji

Huawei akıllı gözlük duyurusunu P50 Pocket ile yapacak

huawei akıllı gözlük
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei 23 Aralık’ta gerçekleştireceği etkinlikte çok sayıda ürünü tanıtacak gibi görünüyor. P50 Pocket katlanabilir telefon ve Watch D akıllı saatin etkinlikte resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İddiaya göre, Huawei HarmonyOS işletim sistemli akıllı gözlük duyurusunu da bu etkinlikte yapacak.

Henüz birkaç yıllık bir geçmişi olan akıllı gözlük pazarına yeni oyuncuların katılımı hızlanmış durumda. Meta’nın Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği Ray-Ban Stories, Razer Anzu, TCL Thunderbird ve Snapchat Spectacles gibi seçenekler kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Huawei daha önce Gentle Monster ile birlikte hazırladığı gözlüğüyle bu pazara küçük de olsa bir adım atmıştı. Yeni gözlük ise tamamen Huawei’nin tasarımı ve üretimi olacak gibi görünüyor.

Huawei’nin yeni gözlüğünde kulak üstü bölümlere yerleştirilmiş hoparlör bulunacak. HarmonyOS’in ise “hafifleştirilmiş” bir versiyonuyla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Sesli komut desteği ve akıllı telefon ya da saatle entegrasyon gibi özelliklerin de işletim sistemi üzerinden sağlanması öngörülüyor.

Akıllı gözlüğün her iki lensinin de kolaylıkla çıkarılabilmesi ve takılabilmesi bekleniyor. Böylelikle kullanıcıların çerçeveyi rahatlıkla değiştirilebilmesi amaçlanıyor.

Huawei akıllı gözlük ile ne gibi özellikler sunacağı konusunda bir ipucu vermedi. Ancak gözlük ile müzik dinlemek, yol tarifi almak hatta telefon görüşmesi yapmak mümkün olacağa benziyor. Çerçevede kamera veya artırılmış gerçeklik desteğini sağlayacak projektörün olduğuna dair bir işaret görülmüyor. Huawei’nin akıllı gözlüğünü Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı da belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER