Manşetler

Huawei 5G uyumlu ilk akıllı telefonunu 2019’da çıkaracak

huawei android 9 pie

huawei 5gHuawei 5G uyumlu ilk akıllı telefonunu 2019’da piyasaya çıkaracağını doğruladı. Çinli teknoloji devi, hâli hazırda 5G uyumlu şebekeler için yürütülen çalışmaların öncüleri arasında yer alıyor. Şirkete bu çalışmalarında dünyanın dört bir yanından farklı mobil operatörleri de eşlik ediyor.

5G şebekelerinin kullanımının önümüzdeki yıl itibarıyla başlaması planlanıyor. Huawei de bu plana paralel olarak 2019’un üçüncü çeyreği itibarıyla 5G uyumlu ilk akıllı telefonunu gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni akıllı telefonunun özellikleri konusunda şimdilik hiçbir işaret vermeyen şirket, bu tutumunu isim konusunda da uyguluyor. 5G şebekelerin ilk etapta amiral gemisi telefonlarla desteklenmesi oldukça muhtemel görünüyor. Bu da Huawei’nin 5G destekli ilk telefonunu Mate serisi kapsamında sunma ihtimalinin biraz kuvvetli olduğunu düşündürüyor.

Çinli üretici 5G uyumlu ilk modemini geçtiğimiz şubat ayında 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) duyurmuştu. Ancak söz konusu modem, sürücüsüz otomobiller gibi büyük yapılarda kullanılması amacıyla tasarlanmıştı. Şirketin akıllı telefonlar için çok daha küçük bir alternatif geliştirmesi gerekiyor. Söz konusu yeni ve küçük modem yongalarının sadece Huawei’nin cihazlarına özgü olmayacağını ve başka üreticilerin cihazlarında da yer bulacağını hatırlatmakta fayda var.

Hâli hazırda Huawei’nin 5G desteğini mevcut serilerinden biri içinde mi sunacağı, yoksa yeni bir telefona mı yerleştireceği bilinmiyor. Ancak Huawei 5G teknolojisinin adaptasyonu ve entegrasyonu konusundaki iddiasını şimdiden ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER