Teknoloji

Huawei yeni 5G telefonları için Bluetooth sertifikası aldı

huawei starlink

Huawei 5G telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Şirketin dönüşüyle ilgili ilk işaretler bir süre önce görülmüştü. Geri dönüşü bekleyenleri sevindirecek bir diğer işaret de Bluetooth SIG veri tabanından geldi. Kayıtlar, Çinli üreticinin 5G destekli beş telefon için Bluetooth sertifikası aldığını gösteriyor.

Söz konusu cihazlar, ADA-AN00, PSD-AN00, ADA-TN00, BLK-AN00 ve BLK-TN00 model numaralarını taşıyor. Bu model numaralarında yer alan “AN” ve “TN” kalıpları, telefonun 5G desteğine sahip olduğunu gösteriyor. Huawei’nin 4G destekli Mate 50, Mate X3 ve P60 Pro gibi cihazlarının model numaralarında “AL” kalıbı bulunuyor. Söz konusu sertifikalar, telefonların Bluetooth 5.2 desteğine sahip olduğu anlamına geliyor.

İsimsiz Huawei modellerine ek olarak; şirketin Nova 13, Nova 14, Nova 15 ve Nova 16 serisi cihazlar için sertifika aldığı görülüyor. Bu cihazların standart, Pro ve Ultra versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkacağı anlaşılırken, model numaraları bu cihazların da 5G desteğine sahip olacağını gösteriyor.

Huawei 5G işlemciler için SMIC ile çalışıyor

Huawei 5G destekli telefonlar için Çinli çip üreticisi SMIC ile birlikte çalışıyor. 5G çiplerin SMIC’in N+1 üretim süreci ve Huawei’nin elektronik tasarım otomasyonu yazılım araçlarıyla geliştirildiği konuşuluyor. Ortaya çıkan çip verim oranlarının yüzde 50’nin altında olacağı ve ilk etapta 2 ila 4 milyon 5G işlemci üretileceği söyleniyor. Bu yeni işlemcinin ilk olarak Mate 60 serisinde kullanıcıların karşısına çıkması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER