Teknoloji

Huawei 5G telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor

huawei starlink

Huawei dört yıldan uzun bir süredir ABD Ticaret Bakanlığı’nın yaptırımlarıyla mücadele ediyor. Yaptırım listesine girmesi nedeniyle Amerikan şirketlerinden donanım ve yazılım alamayan Çinli teknoloji devi, bu nedenle 5G işlemcilere erişemiyor. Reuters’ın haberine göre, Huawei 5G telefon pazarına Çin merkezli SMIC ile birlikte geliştirdiği işlemcilerle geri dönmeye hazırlanıyor.

Söz konusu iddia, Çin akıllı telefon pazarını inceleyen üç farklı pazar araştırma şirketine dayandırılıyor. Haberde iki şirketin SMIC’ın N+1 üretim sürecini ve Huawei’nin elektronik tasarım otomasyonu yazılım araçlarıyla geliştirileceği belirtiliyor. Daha önce çıkan haberlere göre, SMIC’ın üretim süreci güç ve kararlılık konusunda rakiplerinin 7 nm üretim süreciyle karşılaştırılabilecek seviyede.

Çinli teknoloji devinin SMIC ile birlikte ilk etapta 2 ila 4 milyon 5G işlemci üretebileceği söyleniyor. İlerleyen dönemde ise bu sayının 10 milyonu bulabileceği öngörülüyor.

Huawei 5G işlemcili telefonunu ne zaman çıkaracak?

Huawei 5G işlemcili telefon çıkarma konusunda da zaman kaybetmeyecek gibi görünüyor. Haberde şirketin bu yıl bitmeden bir 5G telefonu kullanıcılarla buluşturacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER