Teknoloji

Huawei MWC 2019’da kendinden çok söz ettirecek bir telefon tanıtacak

huawei abd virus elektrikli otomobil

Samsung’un gelecek ayki planları hakkında bilmediğimiz pek bir şey kalmadı. 20 Şubat’ta düzenlenecek resmi tanıtımda Galaxy S10 serisi, aynı zamanda katlanabilir telefon ve 5G telefonu resmiyet kazanacak. Samsung’un en büyük rakibi olan Huawei tarafında ise işler biraz daha sessiz ve derinden gidiyor. Huawei P30 hakkında da sızıntılar görüyoruz, ancak Galaxy S10 kadar yoğun olmadığı bir gerçek. Halbuki dünyanın en büyük ikinci küresel akıllı telefon satıcısı gelecek ay MWC 2019’da farklı bir ürün tanıtmaya hazırlanıyor. Bu haber bizzat Huawei Tüketici İşleri Grubu CEO’su Richard Yu’dan geldi.

Samsung gibi Huawei de, örneklerini giderek daha fazla gördüğümüz katlanabilir ekranlı telefonlar alanına girmek istiyor. Bu ürünün duyurusunu da dünya çapından katılımcıların olduğu bir arenada, Barselona’da yapmaya hazırlanıyor. Henüz adı konmayan katlanabilir Huawei cihazının en erken nisan ayında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Üstelik bu cihazda şirketin yeni nesil Balong 5000 modemi sayesinde 5G bağlantı desteği de olacak.

Huawei’nin başlangıç aşamasında bu gizemli katlanabilir ekranlı cihazdan ne kadar üretmeyi planladığını bilmiyoruz. Samsung’un Galaxy Fold ya da Galaxy F olarak adlandırılacak cihazdan en az 1 milyon adet üreteceği söyleniyor. Bu rakam çok yüksek gibi görünmeyebilir, ancak bu tarz tasarımların karmaşıklığı ve alanlarında ilk oluşlarını düşünecek olursak, Samsung’un iddialı bir başlangıç yapacağını söyleyebiliriz. Bu arada Huawei P30’un da 5G destekli modeli çıkabilir, bu konuda kesinleşen herhangi bir durum yok.

Richard Yu, Huawei’nin en erken bu yıl, en geç gelecek yıl dünyada bir numara olacağına derinden inanıyor. Siyasiler tarafından şirkete yöneltilen baskının müşterileri etkilemediğini, onların Huawei’nin mükemmel telefonlarına güvenlerini ve inançlarını ortaya koyduklarını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER