Teknoloji

Huawei 512 GB kapasiteli akıllı telefonların kapısını açacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
huawei p20 lite
Ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass, Huawei P20 Lite’ın yukarıdaki telefonla aynı görünümü paylaşacağını iddia etmişti.

Eğer cebinizde bir PC’nin sahip olduğu kadar yüksek depolama alanı istiyorsanız, Huawei’nin çıkaracağı söylenilen 512 GB depolama alanlı telefon aradığınız ürün olabilir.

Şu anda iPhone X gibi telefonlarda 256 GB gibi, bir akıllı telefon için zaten yüksek olan depolama alanı seçeneklerini görüyoruz. Bu depolama alanı büyüklüğü, MacBook Pro’nun çoğu modelinden bile daha yüksek seviyede. Bu sayede 400 MB gibi, bir uygulama için yüksek büyüklüğe sahip olan Facebook uygulamasını bile telefona 1200 kez yüklemeye izin veriyor.

Çinli telekomünikasyon düzenleme kuruluşu TENAA’nın web sitesinde geçtiğimiz ay rastlanan gelecek Huawei telefonu bilgilerinde bir güncelleme yapıldı. PhoneRadar sitesinin dikkat çektiği bu güncellemeye göre, Huawei telefonda 6 GB RAM ve 512 GB depolama alanı bulunacak. Bu telefon muhtemelen P20 olmayacak. Ancak sızıntılara göre konuşacak olursak, P20’nin daha lüks modeli olacak Porsche versiyonunda bu kadar yüksek depolama alanının bulunmasını bekleyebiliriz.

Samsung geçtiğimiz aralık ayında telefonlar için 512 GB kapasiteli sürücüler üretmeye başlamıştı. Huawei’nin bu sürücüyü kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz, ancak yüksek kapasiteli depolama alanına sahip telefonların döneminin başladığını söyleyebiliriz.

Bu kadar yüksek depolama alanı akıllı telefonlar için ne anlam ifade ediyor? Günümüzde akıllı telefonlarda 4K video kayıt özelliği standart hâlini almaya başladı. Bir dakikalık 4K video kaydının büyüklüğü en az 400 MB tutuyor. Bu da bir videonun ortalama 1 GB’lık alan kaplayabileceğini gösteriyor. Huawei’nin 512 GB kapasiteli telefonuyla kullanıcılar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar çekmekte fazlasıyla özgür olacaktır. Aynı zamanda, videoları telefonun hafızasına yükleyip hiçbir yerde YouTube veya Netflix’e ihtiyaç duymayacaksınız.

İLGİLİ HABERLER