Manşetler

Huawei 5 inç 1080p ekranlı cihazlar modasına Ascend D2 ile uyuyor

Huawei’nin 6.1 inç ekranlı akıllı telefon-tablet melezi Ascend Mate’in yanında bir de 5 inç, 1080p ekranlı Ascend D2’yi tanıttı. Her ne kadar birinci model daha fazla ilgi çekecek gibi görünse de, Ascend D2’nin teknik özellikleri onun yabana atılmayacak bir cihaz olduğunu gösteriyor. Huawei’nin “en güçlü akıllı telefon” şeklinde tanımladığı bu cihazın içinde 1.5 GHz dört çekirdekli K3V2 işlemci, 3000 mAh kapasiteli batarya, 32 GB dahili bellek, 2 GB RAM ve 13 megapiksel arka kamera yer alıyor. Ayrıca Android 4.1 ile çalışıyor.

Ascend D2’nin tasarımı Ascend Mate’inkine fazlasıyla benziyor. 9.4 mm. kalınlıklı kasa geçen yıl Huawei’den gördüğümüz ince telefonların yanında bir hayli kalın kaçıyor. Yine de cihazın kavisli tasarımının tutuşu ve taşımayı kolaylaştırdığını söylemek gerek. Bununla birlikte Huawei’nin Ascend Mate ve D2 modelleriyle estetik konusunda bir hayli yol aldığı yadsınamaz bir gerçek. Cihazın kasası suya ve toza karşı da dayanıklı.

Mavi ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacak Huawei Ascend D2 ilk etapta Çin’de piyasada olacak. Telefonun diğer ülkelerde ne zaman piyasada olacağı konusundaysa henüz net bir bilgi yok.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER