Teknoloji

Huawei 2012 yılında Windows Phone cihazı üretmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ZTE’nin Mango ile birlikte Windows Phone trenine binmiş olması Çinli üreticinin hem vatandaşı hem de rakibi Huawei’yi de harekete geçirmiş gibi görünüyor. Şirketin yöneticisi 2012 yılında Windows Phone tabanlı bir cihaz çıkaracaklarını doğruladı. ZDNet’e konuşan yönetici Victor Xu, Huawei’nin Microsoft ile bazı görüşmeler yaptığını, ancak şimdiye kadar sadece pazarın Windows Phone platformuna verdiği tepkiyi izlemekle yetindiğini belirtti.

ZTE’nin Acer ve Fujitsu ile birlikte Windows Phone cihaz üreticileri arasına katılması gelecekte WP cihazların fiyatının düşeceğine dair bir beklenti doğurmuş durumda. ZTE ürettiği ekonomik fiyatlı akıllı telefonlarla tanınıyor. Ayrıca ZTE mobil operatörlerin kendi markalarıyla piyasaya sürdükleri akıllı telefonlar da üretmekte.

Her ne kadar Nokia Microsoft’un bir numaralı ortağı olsa da, Huawei’nin de Windows Phone cihaz üretim işine girmesi Microsoft’un mobil platformunun yükselişine olumlu yönde etki yapacaktır, özellikle de gelişmekte olan ülke pazarlarında. Microsoft’un ilk Windows Phone 7 cihazları sıkı donanım gereksinimleriyle birlikte çıkmıştı. Ancak Huawei ve ZTE gibi üreticilerin işin içine girecek olması ve Nokia’nın giriş seviyesi WP cihazları ürretme planı, Microsoft’un Windows Phone için şart koştuğu minimum donanım çıtasının düşmesine neden olabilir.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER