Teknoloji

Huawei 2012’yi 62.25 milyar TL gelir ve 4.35 milyar TL kâr ile kapattı

Huawei geride kalan yıla ait mali tablosunu açıkladı. Rakamlara göre şirket 220.2 milyar yuan (62.28 milyar TL) gelir ve bunun üzerinden 15.4 milyar yuan (4.35 milyar TL) kâr elde etti. Her iki alanda da 2011’deki rakamlara göre gelişme kaydedildiği görülüyor. Şirketin mali işler üst yöneticisi ve aynı zamanda Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı olan Cathy Meng para kazansalar bile akıllı telefon dağılımının hâla çok düşük olduğunu ve büyüme için hâla büyük bir alan olduğunu kaydetti.

huawei-logo-190912

Meng, ABD’de Huawei ve ZTE gibi Çinli şirketlerinin altyapı ürünlerinin kullanımı noktasında yaşanan güvensizlikle ilgili olarak da, bu durumun büyümeye olumsuz etkisinin olmasını beklemiyor. Huawei’nin iş akışında uluslararası pazardan gelen paranın önemli bir katkısı bulunuyor; toplam gelirin yüzde 66’sı Çin’in dışındaki bölgelerden gelmiş. Huawei’nin iletişim altyapı ekipmanları pazarında kuralları değiştirdiğini; Ericsson, Motorola, Alcatel gibi şirketlerinin oyununu bozduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi şirket benzer bir etkiyi akıllı telefon pazarında yapmayı deniyor. Şirketin son olarak CES 2013’te tanıttığı Ascend Mate ve Ascend D2 gibi modeller gerçekten oldukça dikkat çekici ve pazarın önde gelen oyuncularının ürünlerinden aşağı kalmayan niteliklere sahip. Bunlar muhtemelen daha düşük fiyatlarla piyasaya girecektir. Bu da hiç şüphesiz Çinli şirkete avantaj sağlayacaktır. Öte yandan Huawei’nin mobil işlemci pazarında da faaliyetlerini artırdığının altını çizmek gerek. Şirketin gelecek ayki Mobil Dünya Kongresinde sekiz çekirdekli yongasını tanıtması bekleniyor.

İlgili >>Huawei

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER