Manşetler

HTC’ye göre müşteriler uzun batarya ömrü yerine ince telefonları tercih ediyor

htc-one-x-on-inceleme00004

Yaptığımız akıllı telefon incelemelerinde önem verdiğimiz kriterlerden bir tanesi de cihazın bataryasının telefonu tek bir şarjla ne kadar götüreceğidir. HTC’nin ürün stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı Bjorn Kilburn’ün katılmış olduğu bir toplantıda yaptığı açıklamaya göre müşterilerin gözünde bu ilk sıralarda gelen bir kriter değil.

Kilburn bunu şirketin geçen yıl gerçekleştirdiği bir araştırmaya dayandırıyor. Bu araştırma müşterilerin daha ince bir akıllı telefon mu, yoksa daha kalın olup da daha iyi bir bataryaya sahip olan akıllı telefon mu istediklerini amaçlıyormuş. Araştırmanın sonucunda inceliği tercih edenlerin oranı daha yüksek çıkmış. Şirket de bu araştırmaya dayanarak 3000 mAh’lik yüksek kapasiteli batarya barındıran ürünlerini askıya almış.

HTC’nin yeni tanıttığı ve Türkiye’de de piyasaya çıkan One X ve One S akıllı telefonlara bakıldığında şirketin bu araştırmanın sonuçlarına göre hareket ettiği görülüyor. One X’te 1800 mAh, One S’te ise 1650 mAh’lik, çok yüksek kapasiteli olarak değerlendirilmeyecek bataryalar bulunuyor. Buna karşılık bu telefonlar 9 mm.’nin altındaki kalınlıklarıyla incelik beklentisini fazlasıyla karşılıyor.

Kilburn bunu söylese de, aksini de inkar etmiyor, batarya ömrünün hâla önemli olduğuna dikkat çekti. Ancak geliştirme çalışmalarının yeni batarya teknolojileri ve yazılımla güç yönetimi alanına yoğunlaşıyor. Bu arada HTC yöneticisi One X’in daha ince olmasına karşın seleflerine göre daha büyük bir batarya barındırdığını vurguladı.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER