Manşetler

HTC’nin Windows Phone 7 cihazları 7 Mozart, 7 Trophy, HD7, 7 Surround ve 7 Pro tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC yeni Windows Phone 7 cihazlarının duyurusunu gerçekleştirdi. 21 Ekim’de Avrupa’da, 7 Kasım’da ise ABD’de piyasada olacak bu telefonlar arasında HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy ve HTC HD7 İngiltere’de operatörler aracılığıyla, HTC 7 Surround ise ABD’de AT&T aracılığıyla satılacak. Beşinci cihaz olan HTC 7 Pro ise 2010’un sonlarına doğru Avrupa genelinde satışa sunulacak.

HTC 7 Mozart modeli yekpare CNC kasaya sahip bir cihaz. 3.7 inç’lik WVGA LCD TFT kapasitif ekranlı Mozart’ta 8 megapiksellik, otomatik odaklı ve Xenon flaşlı kamera ve 8 GB’lık dahili bellek yer alıyor. HTC’nin diğer Windows Phone 7 cihazlarında olduğu gibi bu telefonda da 1 GHz’lik Snapdragon QSD8250 yongaset yer alıyor. WiFi b/g/n, 512 MB RAM, 384 MB ROM (64MB’lık bir ROM da Snapdragon üstünde) da diğer teknik özellikler arasında. HTC, 7 Mozart’ı müzik eksenli bir WP7 cihazı olarak tanımlıyor. HTC 7 Mozart İngiltere ve ABD’de Orange ve T-Mobile tarafından satılacak.

HTC 7 Trophy, Vodafone tarafındna satışa sunulacak bir cihaz. HTC’nin iddiasına göre bu cihaz “en agresif fiyatlı” Windows Phone 7 cihazı olma özelliğini taşıyor. 3.8 inç’lik WVGA ekranlı, 5 megapiksellik otomatik odaklı ve LED flaşlı kameraya sahip olan bu cihaz oyun ve eğlenceye odaklanmış durumda.

Avrupa’da satışa çıkacak olan son HTC WP7 cihazı olan HTC HD7 İngiltere’de O2 tarafından satılacakken Avrupa’nın geri kalan ülkelerinde operatörlerden bağımsız olarak pazarlanacak. HTC HD2’nin halefi olarak nitelendirilen HD7’de 4.3 inç’lik WVGA dokunmatik ekran, 5 megapiksellik otomatik odaklı, çift LED flaşlı, HD video kayıt yetenekli kamera ve video izlemeyi kolaylaştıran özel bir ayak yer alıyor. 8 ve 16 GB’lık iki versiyonu bulunacak olan HD7 “sinema cebinizde” sloganıyla pazarlanacak.

ABD’ye özel olan HTC 7 Surround da 1 GHz’lik Qualcomm Snapdragon işlemciyle çalışacak. HTC’nin telefonlarının ekran boyutları 3.7 inç ile 4.3 inç arasında değişiyor. 7 Surround’un 3.7 inç’e yakın bir ekran büyüklüğüne sahip olması muhtemel. Kızaklı bir stereo hoparlöre sahip olan bu cihaz Dolby Mobile ve SRS WOW HD desteği de sunacak. Böylelikle kullanıcılar yüksek kaliteli ses ve çevresel sesle müzik dinlemenin ya da video izlemenin keyfine varacak.

HTC 7 Pro’nun tüm detayları şirket tarafından açıklanmış değil. Ancak kızaklı QWERTY klavyeye sahip olacak bu cihazın özelliklerinin diğer üç modelle aynı olması bekleniyor. 8 ve 16 GB’lık iki farklı versiyonu bulunacak olan HTC 7 Pro’nun 2010 bitmeden Avrupa’da, 2011’in başında ise ABD’de satışa sunulacak. HTC 2011’in ortalarına doğru daha fazla Windows Phone 7 cihazının çıkacağını da müjdeliyor.

HTC’nin tüm Windows Phone 7 cihazları şirketin Sense’den ilham alınmış Hub arayüzüyle gelecek. HTC’ye özel Notes uygulamasını da taşıyan bu cihazlarda Lists, Flashlight, Borsa, Hava Durumu, Fotoğraf Paylaşımı, Ses Yöneticisi ve “Love” gibi farklı uygulamalar da bulunacak. Ayrıca tüm telefonlarda Dolby Mobile ve Surround Sound desteği bulunuyor.

HTC’nin Windows Phone 7 cihazlarının SIM kilitli satılacak olması ise ilginç olan bir diğer nokta. Telefonu satacak olan operatörler bu SIM kilidini açabilecek. Tahmin ediyoruz ki, bu durum gelecekte değişecektir, ancak HTC söz konusu operatörlerin özel statülerinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER