Teknoloji

HTC’nin ucuz Android telefonu olmaya aday Desire C görüntülendi

HTC’nin üç telefonlu One serisi stratejisinde One V makul fiyatlı segmenti dolduruyor. Ancak bu durum şirketin daha fazla cihaz çıkarmasını durduracak gibi görünmüyor. Sızıntılar Tayvanlı şirketin başka bir ucuz Android cihazı hazırlığını yaptığını gösteriyor. HTC Desire C adını taşıdığı iddia edilen cihazın basın fotoğrafları internette dolaşıyor.

GSMArena sitesine göre Vodafone Portekiz bu telefonun basın fotoğraflarını ve teknik özelliklerini resmi lansmandan önce açıkladı. 3.5 inç’lik, 480 x 320 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu telefonda 600 MHz işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili bellek ve 5 megapiksel kamera yer alıyor. Ice Cream Sandwich ile çalışacağı iddia edilen cihazda 1230 mAh’lik bataryanın yer aldığı da belirtilenler arasında yer alıyor. Telefonun teknik özelliklerine bakıldığında HTC Wildfire S’in boşluğunu doldurabileceği söylenebilir. Bununla birlikte One serisinde gördüğümüz ekran altındaki üç Android tuşu bu cihaza da olduğu gibi taşınmış.

Aslına bakarsanız HTC One V, One serisinin alt kısmında yer alsa da, 900 TL’lik satış fiyatının onu ucuz Android telefonlardan biraz daha üst fiyat noktasına yerleştirdiğini söyleyebiliriz. Bu durumda doğacak yeni telefon açığı Desire C ile kapatılabilir. Bu nedenle telefonun çıkışı çok da mantıksız sayılmaz. Telefonun yurtdışı satış fiyatının 200 avro olduğu da belirtilenler arasında yer alıyor. HTC Desire C’nin kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İlgili – GSMArena
İlgili – ITProPortal

İLGİLİ HABERLER