Manşetler

HTC’nin MWC 2012 bombaları One X ve One S resmiyet kazandı – Galeri & Video

htc_one_x_back_and_front_gallery_post

HTC’nin MWC 2012’de beklenen akıllı telefonlarından bir tanesi olan One X resmiyet kazandı. Tegra 3 işlemcili bu telefon Android 4.0 ile yüklü şekilde gelecek. Ayrıca HTC’nin Sense kullanıcı arayüzünün 4.0 numaralı son versiyonu cihazda yüklü bulunacak. HTC One X’te NFC, 32 GB dahli bellek, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Super LCD ekran da yer alıyor. Cihazın arkasında ise f/2.0 lens ve 8 megapiksel arka aydınlatma sensörlü kamera bulunuyor.

Dedikodusu yapılan bir diğer telefon olan One S’te ise 4.3 inç, 960 x 540 çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, HTC One X’teki gibi 8 megapiksel, f/2.0 lens ve arka aydınlatma sensörlü kamera buluuyor. Bu cihazda da Android 4.0 ve HTC Sense 4.0 yazılımları yüklü gelecek. One S’in 7.6 mm’lik kalınlığı onu en ince Android telefonlarından biri yapıyor.

HTC, One X ve One S’te kamera hızı üzerine bazı iyileştirmeler yapmış. Kamera uygulamasının baştma zamanı 0.7 saniyeye, otomatik odaklama süresiyse 0.2 saniyeye düşürülmüş. Artık video ve fotoğraf modları arasında da geçiş yapmak gerekmiyor, çünkü uygulamanın içinde fotoğraf ve video çekimleri için ayrı tuşlar yan yana yerleştirilmiş. 25 GB’lık ücretsiz Dropbox depolama alanının ve tüm uygulamalar için Beats Audio entegrasyonunu unutmayalım. HTC Sync adı verilen uygulamanın güncellenmiş sürümü de Windows Media Player ve iTunes gibi programlarla kablosuz bağlantı üzerinden eş zamanlama yapma fırsatı sunuyor.

HTC One X ve One S’te microSIM kart yuvası bulunuyor. Buna karşılık microSD kart yuvası yer almıyor, batarya da değiştirilmiyor. HTC One X’in retiminde polikarbon adı verilen yeni bir materyal ve yeni bir delme sistemi kullanılmış. Bu da cihazı daha yumuşak hâle getirmiş. Özellikle ahize deliklerinin polikarbon kasa üzerine delinmesi cihaza ayrı bir hava katmış denilebilir.

Hem One X hem de One S, nisan ayında Avrupa’da piyasaya çıkacak. One X’te koyu gri ve beyaz olmak üzere iki ana renk bulunurken, One S’te ise siyah ve gri renk seçenekleri yer alıyor. One S’te çeşitli bölümlerde kırmızı renkli çizgiler de dikkat çekiyor.

Mobil Dünya Kongresi’ni yakından takip ediyoruz. Gün içinde HTC’nin yeni cihazlarıyla ilgili ön izlenimlerimizi Teknoblog’da bulacaksınız.

Galeri: HTC One X
[nggallery id=841]

Galeri: HTC One S
[nggallery id=842]

Video: HTC One X Tanıtım Filmi

İlgili – HTC

İLGİLİ HABERLER