Teknoloji

HTC’nin LTE destekli akıllı telefonu Edge MWC 2012’de tanıtılabilir

HTC’nin NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisini barındıracak bir akıllı telefon hazırlığında olduğu yaklaşık iki aydır konuşuluyordu. DigiTimes’ın Çin’de yayınlanan Commercial Times’a dayandırarak verdiği habere göre söz konusu cihazın hazırlıkları devam ediyor ve cihazda 4G LTE desteği de bulunacak. Bu, sözü edilen cihazın ABD’ye özel bir telefon olacağını düşündürtüyor. Ancak dünyanın diğer noktalarında satılacak bir versiyonu da hazırlanıyor olabilir.

HTC Edge olarak anılan cihazın gelecek ayki Mobil Dünya Kongresinde tanıtılması ve nisan ayında da piyasaya çıkması bekleniyor. JPMorgan Chase analisti Alvin Kwok HTC’nin şubat ayında Tegra 3 veya MSM8960 tabanlı telefonlarını tanıtıp bunları nisan ayında piyasaya sunması durumunda rekabette iki aylık bir avantaj kazanacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz kasım ayında HTC Edge adı verilen bir cihazla ilgili detaylar internete sızmıştı. Bu cihazın 720p çözünürlük destekli 4.7 inç’lik ekran ve 8.8 mm’lik kalınlığa sahip olan bir kasaya sahip olduğuna inanılıyor. Ayrıca 28mm f/2.2 optikli, 1080p Full HD video kayıt yetenekli 8 megapiksel kameranın bulunacağı da tahminler arasında. Cihazın 1.5 GHz’lik dört çekirdekli Tegra 3 işlemci, 1 GB RAM, 32 GB dahili bellek, Bluetooth 4.0, HTC Sense 4.0 ve Beats Audio gibi diğer teknik özelliklere sahip olması da bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER