Teknoloji

HTC’nin ikinci çeyrek satışları yüzde 36 yükseldi, Android sağolsun

Eğer Apple mobil pazara yeni bir bakış açısı getiren ilk şirket olmuşsa, Google’ın da aynı şeyi ikinci kez gerçekleştiren bir şirket olduğunu söyleyebiliriz. Google’un bulut tabanlı servisleriyle desteklenen ve 50 bin kadar uygulamanın yer aldığı Android Market’e sahip olan Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar pazarın en ilgi çekici cihazları arasında yer alıyor.

Peki, işin donanım tarafında en büyük rolü kim üstleniyor? Tabii ki, HTC. Şirketin açıkladığı ikinci mali çeyrek rakamlarına göre 1.6 milyar dolarlık gelir elde edilmiş. Bunda şirketin son birkaç ay içerisinde tanıttığı Desire, Legend, HD Mini, Smart, EVO 4G ve Droid Incredible gibi cihazların payı büyük. Birinci çeyrekte 3.3 milyon cihaz satan HTC, ikinci çeyrekte bu rakamı 4.5 milyona yükseltmeyi başarmış. Böylelikle beklentilerin üstüne çıkılmış.

HTC’nin finansal direktörü Cheng Hui-ming bu yükselişin en büyük nedeni olarak Android platformunun Avrupa ve ABD’de popülaritesinin giderek artmasını gösteriyor. Microsoft’un Windows Phone 7 işletim sistemi ortağı da olan HTC, bir de bu sene içinde Windows Phone 7 cihazlarını satmaya başlarsa, şirketin mâli tablosu ne durumda olacak, çok merak ediyoruz.

İlgili – Financial Times

İLGİLİ HABERLER