Manşetler

HTC’nin iki Apple patentini ihlâl ettiğine dair karar Android için sorun olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda görevli bir hakim geçtiğimiz cuma günü HTC’nin Android telefonlarının, Apple’ın geçtiğimiz yıl bu kuruluş nezdinde şikayette bulunduğunda ihlâl edildiğini ileri sürdüğü on patentten ikisini ihlâl ettiği görüşüne vardı. Apple’ın CEO’su Steve Jobs o zamanlar ya rakiplerinin patentli buluşlarını çalmalarını izleyeceklerini ya da birşeyler yapabileceklerini, kendilerinin birşeyler yapma yolunu seçtiğini belirtmişti.

Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun kararı ilk karar olma niteliği taşıyor, şimdi altı üyeli bir komisyonun bu kararı gözden geçirmesi gerekecek. Apple’ın söz konusu şikayeti toplam on patenti içeriyordu, bunlardan 5946647 ve 6343263 numaralı patentlerin HTC tarafında ihlâl edildiği görüşüne varıldı. Bu patentler bilgisayar tarafından üretilen verilerin işletilmesine yönelik sistem ve yöntemi ve seri şekilde iletilen veriler için gerçek zamanlı işaret işleme sistemini kapsıyor. Her iki patentin de Android işletim sisteminin çekirdeğinde önemli yer tuttuğu ve bu kararın Google’ın geri kalan Android ortaklarını da etkileyebileceği söyleniyor. Apple’ın Motorola ve diğer Android ortaklarını bu ve diğer patentler nedeniyle mahkemeye vereceği de söyleniyor. Bu patentlerle ilgili son kararın 6 Aralık 2011 tarihinde verilmesi bekleniyor.

Söz konusu kararla ilgili olarak HTC’den de bir açıklama geldi. Şirket hakimin görüşlerine ve analizlerine henüz erişemediğini ve konunun detaylarına erişmeden bir görüş bildiremeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte şirket Apple tarafından dile getirilen endişeler için alternatif çözümlere de sahip olduğuna dikkat çekti.

İlgili – BGR

http://feedproxy.google.com/~r/TheBoyGeniusReport/~3/pnaybeW9vXU/

İLGİLİ HABERLER