Teknoloji

HTC’den Tube adlı tablet ve akıllı telefon konsepti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlar hayatımıza giderek daha fazla yerleşiyor. Bu cihazların bir ekosistem dahilinde birbiriyle uyum içinde çalışması da oldukça önemli. Antoine Brieux tarafından geliştirilen ve HTC Tube Tablet olarak adlandırılan konsept cihaz Tube olarak adlandırılan kartuş sistemi sayesinde sadece tablet ve akıllı telefonu eş zamanlamakla kalmıyor, aynı zamanda kolay yükseltme imkânı da sunuyor.

HTC Tube Tablet tasarımı 10 mm’lik kalınlığa sahip. Android ya da Windows Phone OS ile çalışan bu tablette HTC Sense arayüzü kullanılmış. 10.4 inç’lik Super AMOLED ekran ise hem çoklu dokunma desteğine sahip hem de Qualcomm Adreno GPU sayesinde Full HD görüntü desteği de sunuyor. Ayrıca HTC Tube Tablet 128 GB belleğe de sahip.

HTC’nin bu tasarımı Tube kartuş konseptine dayanıyor. Bu sistem kullanıcılara çeşitli özelliklere yükseltme imkânı sunuyor. Kartuşun tablet ve akıllı telefon arasında değiş tokuş edilebileceği de dikkatlerden kaçmıyor. Böylelikle her iki cihaz arasında hem veri transferi sağlamak hem de işlemci gücünü paylaştırmak mümkün oluyor. Kartuşlar işlemci hızı, işletim sistemi, dahili bellek ve kamera çözünürlüklerine göre farklılık gösteriyor.

İlgili – Concept Phones

İLGİLİ HABERLER