Teknoloji

HTC’den dünyanın ilk GSM/WiMAX cep telefonu: HTC MAX 4G

Teknoblog.com – Biz daha 3G ile tanışmamışken dünya WiMAX’in hazırlığını yapıyor. Bu bağlantı protokolünü destekleyen cihazlar da çıkmaya devam ediyor. Bir ürün de ABD’den… HTC’nin daha önce çıkan ürünü T8920 WiMAX destekli bir cihaz haline geldi ve ortaya HTC MAX 4G çıktı.

HTC MAX 4G dünyanın ilk hem GSM hem de WiMAX destekli telefonu olma özelliğini taşıyor. 800×480 çözünürlüklü ekrana sahip olan HTC MAX 4G 8 GB’lık dahili flash hafızaya sahip. Cihazda önde ve arkada olmak üzere iki tane kamera bulunuyor. FM radyo da unutulmamış. WiMAX desteğinin yanı sıra üç bant EDGE ve WiFi kablosuz bağlantı protokolleri de destekleniyor. Artık alıştığımız gibi bu cihazda da GPS alıcısı bulunuyor.

HTC MAX 4G’yi Rusya’da faaliyet gösteren Scartel-Yota abonelerine sunacak. Eğer sizde ve aradığınız karşı taraftaki kişide MAX 4G varsa, ikinizin arasındaki telefon konuşması WiMAX üzerinden VoIP (Voice over IP) teknolojisi ile gerçekleşecek. Telefonun ne zaman çıkacağı belli değil, ancak Ruslar hepimizden daha az bekleyecek, burası kesin.

Galeri: HTC MAX 4G

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER