Teknoloji

HTC’nin yaraları henüz kapanmış değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m8-m7-karsi-karsiya-00003

HTC geride kalan çeyreği kârla kapatmış olsa da, bu durumda maliyet kısma önlemlerinin başarısı önemli rol oynamıştı. Satış rakamlarına bakıldğında ise şirketin gelirleri azalmaya devam ediyor. HTC’nin gözde Android telefonlarının gördüğü ilgi ve aldığı pozitif eleştiriler de bu durumu değiştirmeye yetmiyor.

The Guardian’ın teknoloji editörlerinden Charles Arthur’un Twitter hesabı aracılığıyla paylaştığı ve HTC’nin son yıllardaki gelirlerini gösteren grafik, şirketin 2014 gelirlerinin 2013’e kıyasla daha kötü bir noktada olduğunu ortaya koyuyor. HTC One (M8)’in aldığı pozitif yorumlara rağmen ortaya böyle bir tablonun çıkması dikkat çekerken, HTC’nin 2009’dan bu yana yıllık bazda en düşük toplam geliri açıklama yolunda ilerlediği görülüyor.

htc-gelir-tablo-040814

Peki HTC’nin bu kanamayı durdurmak için ne yapması gerekiyor? Gözde telefonu One (M8)’in Windows Phone işletim sistemli bir versiyonunu duyurmaya hazırlanan şirketin Android Wear işletim sistemli bir akıllı saat üzerinde çalıştığı söyleniyor. HTC’nin satış gelirini artıracak esas ürün olarak ise Google için hazırladığı iddia edilen yeni Nexus Android tablet gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER