Teknoloji

HTC yıla zararla başladı, umutlarını ikinci çeyreğe bağladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC 2014 yılının ilk üç ayı için 1.88 milyar Tayvan doları (113.4 milyon TL) zarar açıkladı. HTC böylelikle son üç çeyrek yıl içinde ikinci kez zarar açıklamış oldu. Sadece 2013 yılının dördüncü çeyreğinde kâr elde edilmişti.

htc-logo-020413

HTC geçtiğimiz kazanç raporunda yatırımcılarını yeni yıla zararla başlamayı bekledikleri yönünde uyarmıştı. Ancak ortaya çıkan tablo beklentilerin biraz gerisinde kaldı. Şirket satışlardan 35 milyar Tayvan doları gelir elde etmeyi hedefliyordu, ancak açıklanan rakam 33.12 milyar Tayvan doları oldu.

Ocak-Mart dönemi HTC için satış bakımından sessi geçen bir dönem oldu, bu da normal sayılır. Ne de olsa, şirketin yeni amiral gemisi HTC One M8 25 Mart tarihinde duyuruldu ve içinde bulunduğumuz ikinci çeyrekte satışa çıkacak.

2014 model HTC One, daha şimdiden büyük ilgi gören, orta segmente özel HTC Desire 816 gibi cihazlar sayesinde HTC kırmızı bölgeden çıkarak siyah bölgeye geçiş yapmayı, yani zarardan kâra dönmeyi hedefliyor. Şirket hem gelirler hem de kazanç bakımından ikinci çeyreğin daha iyi geçeceğini umuyor.

İlgili >> Reuters, HTC [PDF]

İLGİLİ HABERLER