Manşetler

HTC yeni amiral gemisi telefonunu 23 Mayıs’ta tanıtacak

htcHTC akıllı telefon pazarına yönelik hedeflerinden henüz vazgeçmiş değil. Bir süredir yeni bir amiral gemisi telefon üzerinde çalışan şirket, telefonun tanıtım tarihini Twitter üzerinden duyurdu. Tayvanlı üretici U12 veya U12 Plus adını taşıması beklenen cihazı 23 Mayıs’ta resmen gözler önüne çıkaracak.

Akıllı telefon pazarında son moda çentikli telefonlar. Ancak bugüne kadar sızan fotoğraf ve bilgiler, U12’de bu modanın takip edilmeyeceğini gösteriyor. Şirkete yakın kaynaklar da telefonda çentiğin olmadığını doğruluyor.

Şirketin yeni amiral gemisi için seçtiği slogan da oldukça dikkat çekici: “Tüm bileşenlerinin toplamından daha fazlası olan bir telefon”. Bu iddialı slogan, Tayvanlı üreticinin kendisini son teknoloji bileşenlerin ekseninde süren yarıştan ayrıştırmak istediğini düşünüyor.

Şirketin duyuruda kullandığı görselin arka planı da bazı ipuçları veriyor. Bu arka planda çeşitli akıllı telefon bileşenleri görülüyor. Görülen bileşenler arasında ise hem arka hem de öndeki kamera kurulumları öne çıkıyor. MicroSD kart desteğinin ipucu da arka planda verilirken, geçtiğimiz yıl kulaklık jakından vazgeçen şirketin bu yaklaşımını sürdürdüğü görülüyor.

HTC akıllı telefon biriminin büyük kısmını geçtiğimiz yıl Google’a satmıştı. Şirket buna rağmen, akıllı telefon pazarına ilişkin planlarından vazgeçmemişe benziyor. Mevcut çalışmaların Google ile yapılan anlaşmadan önce başlayan projeler olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER