Manşetler

HTC Windows Phone 8X 4.3 inç’lik ekran ve Beats Audio desteğiyle geldi

HTC’nin New York’ta düzenlediği basın toplantısında tanıtılan yeni Windows Phone 8 akıllı telefonlarından bir tanesi Windows Phone 8X. Aslında HTC’nin Microsoft’un işletim sistemine verdiği adın hemen hemen aynısını bir cihaza vermesi ilk bakışta anlaşılmaz gibi görünüyor, ancak bunun bir sebebi var. İki şirket, HTC’yi Windows Phone 8’in pazarlama yüzü yapacak bir kampanya başlatıyor, bu nedenle cihaza Windows Phone 8X gibi iddialı bir ad verilmiş.

HTC’in 8X cihazında Gorilla Cam ile kaplı, 4.3 inç’lik, 720p HD Super LCD 2 ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek ve NFC desteği yer alıyor. HTC Windows Phone 8X beklediği gibi Beats Audio desteğiyle birlikte sunulacak. Beats Audio kulaklıkları cihaza bağlandığında Beats Audio uygulaması açılacak ve kullanıcılara Beats entegrasyonunu açıp kapatma fırsatı sunacak. HTC Windows Phone 8X 130 gramlık bir kasayla birlikte geliyor. Bu noktada 185 gramlık Nokia Lumia 920’ye karşı bir avantaja sahip olduğu söylenebilir.

Kamera tarafına baktığımızda HTC Windows Phone 8X’in LED flaşlı, 8 megapiksellik bir kameraya sahip olduğunu görüyoruz. Bu kamera f/2.0 lensi ve BSI sensörü sayesinde de düşük ışık koşullarında iyi bir görüntü imkanı sunuyor. 88 derecelik geniş görüş açısı da bu cihazın grup çekimlerinde ve 1080p video kayıtlarında iyi işler yapmasını sağlayacaktır. HTC, özelleştirilmiş kamera modlarını Windows Phone 8 cihazında sunacak. Bununla birlikte cihazın önünde de 2.1 megapiksel çözünürlüklü, Skype ile görüntülü görüşmelere olanak sağlayan kamera bulunuyor.

HTC Windows Phone 8X’te 802.11a/b/g/ Wi-Fi, NFC, Bluetooth 2.1+EDR, dijital pusula, GPS ve diğer sensörler bulunuyor. Cihazın Kuzey Amerika versiyonunda LTE desteği de bulunacakken, Avrupa-Orta Doğu-Afrika versiyonlarında HSPA+/DC-HSDPA mobil genişbant desteği eklenmiş olacak.

HTC, Windows Phone 8’in Microsoft tarafından yayınlanacağını, ürünlerin de bunu takip eden kısa süre içinde, kasım ayı başında piyasaya çıkacağını söyledi. HTC Windows Phone 8X 50 ülkede 126 mobil operatör tarafından satılacak. Ürünün Türkiye’ye ne zaman giriş yapacağını da ilerleyen günlerde öğrenme fırsatı bulacağız.

İlgili >> The Verge, SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER