Manşetler

HTC’nin uygun fiyatlı Windows telefon seçeneği Windows Phone 8S olacak

HTC’nin Windows Phone 8X ile birlikte tanıttığı bir diğer yeni Windows Phone 8 telefonu olan Windows Phone 8S de büyük kardeşine göe biraz daha mütevazi özellikleere sahip sayılır. 4 inç’lik WVGA çözünürlüklü ekran, 1 GHz’lik çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 5 megapiksel f/2.8 kamera, microSD kart yuvası gibi başlıca özelliklere sahip olan bu cihaz da Windows Phone 8X gibi Microsoft’un “Simge Windows Phone” cihazları arasında yer alıyor.

Biraz daha makul fiyatlı telefon arayanları hedefleyen Windows Phone 8S’in siyah/beyaz, gri/sarı, kırmızı/turuncu ve mavi/mor gibi uçuk renk seçenekleri bulunuyor. Cihazın 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemcisine 512 MB RAM, 4 GB dahili bellek, microSD kart yuvası eşlik ediyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, GPS ve dijital pusula da bağlantı tarafında yer alıyor. Cihazın arkasındaki 5 megapiksel kamera 720p HD video kayıt yeteneğine sahip. Ne yazık ki Windows Phone 8S, 8X gibi bir ön kamera taşımıyor. Beats Audio ses entegrasyonunu barındıran telefonda ne var ki sadece DSP ve Beats kulaklık ekolayzır ayarları mevcut, 8X’teki gibi çift amplifikatör desteği bulunmuyor.

HTC Windows Phone 8S de büyük kardeşi gibi Kasım 2012’de piyasaya çıkacak. HTC, 8S’in dünya çapında 52 ülkede, 146 mobil operatör tarafından piyasaya sürüleceğini açıkladı. Bunun yanı sıra perakendeciler cihazın SIM kilitsiz versiyonunu da satacak.

İlgili >> SlashGear, The Verge

İLGİLİ HABERLER