Teknoloji

HTC Wildfire serisi bu kez farklı biçimde geri döndü

htc wildfire x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sekiz yıllık aranın ardından HTC Wildfire markası, Hindistan ülke pazarına özel olan yeni bir cihaz olan HTC Wildfire X ile geri dönüyor. Ne var ki, bu telefon HTC’den adamakıllı bir Android telefon bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacaktır.

Öncelikle bu telefon HTC tarafından üretilmiyor. Bunun yerine Tayvanlı üretici markasını InOne Smart Technology adlı Çinli bir şirkete lisanlamış. Bu marka Lava markalı akıllı telefonlarıyla biliniyor.

Ayrıca bu telefon, şirketin parlak ve gösterişli günlerinden kalma bir cihaz değil. Daha çok düşük bütçelere hitap eden bir telefon oluyor. MediaTek Helio P22 yongaset, 3300 mAh kapasiteli pil, 4 GB’ye kadar RAM ve 128 GB dahili hafıza gibi özellikleri bulunuyor. 6.22 inç, 720p ekran taşıyan bu cihazın arkasında üç adet kamera var. Bunlardan ana sensör 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. 8 megapiksel, 2 kat optik zumlu telefoto kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü var.

Bu teknik özelliklere sahip telefon günlük işler için yeterli performansı sunacaktır. Ancak fiyatına göre daha iyi modellerin olduğu da belirtiliyor. Örneğin, geçtiğimiz mart ayında çıkmış olan Realme 3 modeli daha düşük bir başlangıç fiyatına sahipti. Buna karşılık Helio P70 işlemci, daha büyük kapasiteli pil, biraz daha yüksek çözünürlüklü kamera barındırıyordu.

Fiyattan bahsetmişken, HTC Wildfire X’in Hindistan fiyatı 9999 rupi (784) seviyesinden başlıyor. Bu fiyata 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı modele sahip olunuyor. 12999 rupi (1019 TL) karşılığında ise 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı cihaz sunuluyor. Satışlar 22 Ağustos’ta Hindistan’da başlayacak. Bu ülkede faaliyet gösteren Flipkart mağazası tarafından satılacak.

İLGİLİ HABERLER