Teknoloji

HTC, iş dünyasına yönelik yeni VR başlığıyla Apple’ın rakibi oluyor

htc vive xr elite business edition
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin sanal gerçeklik birimi Vive, iş dünyası için özel olarak tasarladığı, HTC Vive XR Elite Business Edition adını taşıyan yepyeni bir VR başlığını duyurdu. Apple Vision Pro‘ya ciddi bir alternatif olarak görülen bu cihaz, bir web uygulaması üzerinden başlıkların yönetimini sağlıyor.

Vive XR Elite Business Edition, Apple Vision Pro’nun yaklaşık yarısı fiyatında, 1.299 dolarlık bir etiketle satışa sunuluyor. İlk belirtiler, bu başlığın özellikle birden fazla VR başlığı satın almayı düşünen işletmeler için önemli bir seçenek olabileceğini gösteriyor.

HTC Vive XR Elite: İşletmeler için VR deneyiminin yeni adresi

HTC ayrıca, cihaz ve kullanıcı yönetimi, izleme ve özelleştirme işlemlerini birden fazla VR başlığı üzerinde daha akıcı hale getirmeyi amaçlayan Business+ servisini de duyurdu.

Vive, yeni iş başlığını, eğitim ve görselleştirmeyi kolaylaştıran, ayrıca işbirliğini teşvik eden bir araç olarak görüyor. Bu nedenle, HTC Vive XR Elite’i, kullanıcıların rahatı ve performansı için tasarlanmış, değiştirilebilir 24Wh pil ve aktif soğutma özellikleriyle donattı.

İki adet 1920×1920 ekran, neredeyse 4K çözünürlük sunarken, 110 derecelik görüş alanı sağlıyor. 90Hz yenileme hızı, en karmaşık görselleştirmeleri bile takip edebilir.

HTC, başlığın kontrolörleri için fiziksel denetleyicileri kullanmayı seçti ve bunlara “altı dereceli özgürlük (6DoF)” denetleyicileri adını verdi. Ancak, cihazın navigasyon, tıklama, sürükleme, kaydırma ve hatta yazma gibi işlemler için sınırlı el izleme teknolojisine sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Sensör donanımı olarak XR Elite Business Edition, dört izleme kamerası, 16MB RGB kamera, derinlik sensörü, G-sensör, jiroskop ve yakınlık sensörü içerir. Ayrıca Bluetooth 5.2 (BLE) ve Wi-Fi 6E özelliklerine sahip olan cihaz, Qualcomm Snapdragon XR2 işlemci ile 12GB bellek ve 128GB depolama alanına sahip.

Başlığı satın alan müşteriler, ticari kullanım garantisi, batarya ve denetleyici aksesuarları ile birlikte Business+ servisine de ücretsiz erişim elde edecekler.

İLGİLİ HABERLER