Teknoloji

HTC yeni Vive VR’ı CES 2018’de tanıtacak

htc vive vrHTC Vive VR başlığının yeni versiyonunu iki yıllık bir aranın ardından gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni Vive VR ile tanışmak için çok uzun bir süre beklemek de gerekmiyor.

Sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunun duyurusuna dair açıklama, HTC Vive Twitter hesabı aracılığıyla yapıldı. HTC, bunun için İngilizce kelime oyunları barındıran bir görsel paylaştı. Söz konusu görselde Türkçede “Yeni Yıl Kararı” anlamına gelen “New Year’s Resolution” cümlesi yer alıyor. Resolution kelimesi İngilizcede aynı zamanda “çözünürlük” anlamına geliyor. Bu kelimeyi daha belirgin biçimde yazan HTC, yeni Vive VR’da daha yüksek çözünürlüklü ekranların bulunacağının ipucunu veriyor.

Yeni Vive VR ile tanışma tarihi olarak ise 8 Ocak 2018 veriliyor. Bu da HTC’nin sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunu Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de gözler önüne çıkacağı anlamına geliyor.

İlk HTC Vive VR 2016’da satışa sunulmuştu

Valve ile birlikte geliştirilen ilk HTC Vive VR, 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulmuştu. Sanal gerçeklik başlığının kullanıcılarla buluşması ise bir yıl sonra 5 Nisan 2016’da gerçekleşmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER