Teknoloji

HTC Çin’deki 100 bin internet kafeye Vive VR göndermek istiyor

htc vive vr

Sanal gerçekliği cidden popüler kılmak için teknolojiyi ucuz ve kolay erişilebilir biçimde sunmak gerekiyor. HTC, bu konudaki en kapsamlı denemelerden birimi Çin’de gerçekleştirmeyi planlıyor. Tayvanlı üretici, planını başarıyla uygulayabildiği takdirde Vive VR sanal gerçeklik başlığı, çok büyük bir kullanıcı grubuna hızla ve kolaylıkla erişmiş olacak.

Şirket, planını Pekin’de düzenlenen bir sanal gerçeklik konferansında kamuoyuna açıkladı. Çinli internet kafe operatörü Hangzhou Shunwang Technology ile işbirliğine gidecek olan HTC, Vive VR sanal gerçeklik başlığını çok cüzi bir ücret karşılığında 100 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Road to VR sitesinde yer alan habere göre, pilot program Hangzhou’da hayata geçmiş durumda. Şehirdeki internet kafelere gelenler, 10 ila 30 yuan ( 6 ila 18 TL) arasında değişen ücretler karşılığında 10 dakika boyunca sanal gerçeklik deneyimi yaşayabiliyor. Hangzhou Shunwang Technology, Çin’de 100 binden fazla internet kafeye yazılım sağlıyor. Bu da şirkete yüzde 70’lik bir pazar payı veriyor. Söz konusu kafelerin ne kadarında Vive VR deneyimi sağlanacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Road to VR, sanal gerçeklik oyun deneyiminin büyümesi için çekirdek oyuncu kitlesinin bu deneyime yakın durması gerektiğini savunuyor. Çin’deki internet kafeler de ülkedeki oyuncu kitlesine ulaşılabilecek duraklar arasında başı çekiyor.

Vive VR, HTC ile Valve işbirliğiyle geliştirildi. Şu an için sadece geliştiricilerin elinde olan sanal gerçeklik başlığının önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinden itibaren son kullanıcıyla da buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER