Teknoloji

HTC Vive ve Vive Pro sanal gerçeklik başlıkları Türkiye’ye geliyor

htc vive pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC Vive ve Vive Pro sanal gerçeklik (VR) başlıkları, uzun süren bir bekleyişin ardından bu ay içinde resmi olarak Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’deki kullanıcılar; Vive’a 6499 TL, Vive Pro Starter Kit’e 10499 TL ve Vive Pro Fullkit’e de 12499 TL karşılığında sahip olabilecek.

Vive sanal gerçeklik başlıklarının Türkiye’ye gelişi, Türkiye’nin ilk VR laboratuvarı VR First‘ün bulunduğu Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi’nde düzenlenen basın lansmanıyla duyuruldu. Lansmana HTC Türkiye Ülke Müdürü Batuhan Başal, VR First CEO’su Ferhan Özkan ve BUG Game Lab Direktörü Güven Çatak katıldı.

HTC Türkiye Ülke Müdürü Batuhan Başal, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Vive dünyada herkes tarafından çok büyük ilgi gördü. Biz de bu ürünü Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturacağımızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Son derece heyecanlıyız çünkü Vive ve Vive Pro kendi alanında sanal gerçeklik deneyimini yeniden tanımlamakla kalmıyor, bu deneyimi bir üst boyuta da taşıyor. Vive ve Vive Pro, hem oyun ve eğlence dünyası için hem de iş dünyasına değer katacak uygulamalarda öncelikli tercih edilecek platform olacak. Türkiye’de resmi ithalatın başlaması kullanıcılarımıza, hem resmi ithalatçı ve distribütör üzerinden garantili ürün temin etme olanağı sağlayacak, hem de yeni çıkacak ürünlerin dünyayla aynı zamanda ülkemizde de satışına başlanmasını mümkün kılacak.”

HTC Vive’da her biri 1200 x 1080  piksel (toplamda 2160 x 1200 piksel) olmak üzere 9,14 cm’lik (3,6″), 90 Hz yenileme hızında, 110 derece görüş açılı iki OLED ekran ve dahili mikrofonlu kulaklık bulunuyor. Ayrıca esnek bant, numaralı gözlükle beraber kullanma imkanıyla birlikte; kullanım sırasında konforu artıran yüz yastığı ve VR’dayken artırılmış gerçeklik senaryolarını kullanma veya gerçek dünyaya göz atma imkanı veren ön kamera gibi özelliklere sahip. Vive da ayrıca bir kez şarj edilince 6 saate varan sürelerle kullanılabilen kablosuz bağlantılı ve titreşimli geribildirimli iki kontrolör ile iki tane tutturmalı baz istasyonu bulunuyor.

Daha gelişmiş model olan HTC Vive Pro ise 2880 x 1600 piksel çözünürlükle daha iddialı ve daha net bir görüntü sunuyor. Vive Pro’da ayrıca gerçeklik hissini ve ses deneyimini bir üst seviyeye çıkartan, eskiye göre daha da konforlu bir kullanım sağlayan başlık üzerine konumlanmış ve yerleşik amfiye sahip yüksek performanslı kulaklıklar da yer alıyor. Vive Pro paketinde kulaklık, iki kablosuz kontrolör ve daha geniş oda ölçeği kapasitesine sahip iki iyileştirilmiş SteamVR baz istasyonu da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER