Teknoloji

HTC Vive Tracker için özel oyun paketleri hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc vive trackerHTC Vive Tracker adını verdiği sanal gerçeklik kontrol cihazı için hazırladığı oyun paketlerini duyurdu. Şirket bu paketler ile  hareket takibi cihazını ilk defa son kullanıcıya ulaştıracak.

Küçük ve değiştirilebilir bir hareket takibi aksesuarı olan Vive Tracker, gerçek nesnelere takılabiliyor. Vive Tracker, HTC’nin sanal gerçeklik başlığı HTC Vive VR ile entegre biçimde çalışıyor. Nesne ve başlık arasında kablosuz bağlantı kuran Vive Tracker, oyunculara gerçek nesneleri sanal dünyada kullanma imkanını sağlıyor. DSLR kameralara da bağlanabilen cihaz, karma gerçeklik videoları oluşturulmasını mümkün kılıyor.

Vive’ın ABD Ülke Müdürü Daniel O’Brien, Vive Tracker için şu ifadeleri kullandı: “Vive Tracker ile geliştirici topluluğunun sanal gerçeklik için son derece etkileyici araçlar ve deneyimler geliştirdiğine şahit olduk. Yepyeni deneyimlerin kapısını açan Vive Tracker, tüm vücudun takip edilebilmesinin avantajından yararlanarak yeni ufuklar açıyor.”

Vive Tracker ile birlikte çalışması için tasarlanmış birkaç üçüncü taraf donanımı ve yazılımı bulunuyor. Söz konusu donanımlardan bir kısmını oyunlarla birleştiren HTC, paketlerini ön siparişe çıkardı. Ön siparişe çıkan paketlerin sevkiyatı aralık ayının ortasında başlayacak.

HTC’nin sunduğu paketlerden birinde Vive Tracker’a Duck Season isimli oyun ve Hyper Blaster adını taşıyan tabanca aksesuarı eşlik ediyor. Bu pakete sahip olmak için 149.99 dolar ödemek gerekiyor. Racket Sports Set adını taşıyan pakette ise özel raketler ve Virtual Sports isimli oyun bulunuyor. Bu paketin fiyat etiketinde de 149.99 dolar yazıyor.

HyperBlaster ilk etapta Duck Season dışında altı oyunla entegre biçimde çalışabilecek. Vive bir yandan da 10 geliştiriciyle HyperBlaster entegrasyonu için görüşüyor. Raket seti ise şu aşamada altı oyunu destekliyor. Yıl sonuna kadar beş oyunun daha destek kapsamına alınması bekleniyor.

HTC Vive Tracker için tüm vücudun takibini kolaylaştıran paketler de sunuyor

HTC Vive Tracker için tüm vücudun takibini kolaylaştıran aksesuarların bulunduğu paketler de sunuyor. Bunlardan biri olan TrackStrap isimli aksesuar, 24.99 dolar karşılığında satılıyor. Aksesuarı satın alanlara Redfood Bluefoot Dancing isimli oyunu Steam üzerinden indirmelerini sağlayacak bir kod da veriliyor. TrackStrap’in kullanıcılara dağıtımı şimdiden başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER