Manşetler

HTC Vive’ı kendi kurduğu bağımsız şirkete devrediyor

htc vive

htc viveHTC şu anda en değerli varlığı konumunda olan Vive VR başlığını ve etrafında büyümekte olan ekosistemi ayrı bir iş koluna dönüştürmeye karar verdi. Bu haftanın başlarında HTC’nin Vive’ı bünyesinden ayıracağına dair haberler çıkmıştı. Şirketten The Verge sitesine gelen açıklamaya göre sanal gerçeklik odaklı işler HTC Vive Tech Corporation olarak adlandırılan yeni bir şirkete devrediliyor.

HTC, yaptığı açıklamada tamamen kendisine ait olan HTC Vive Tech Corporation adında yeni bir şirket kurduğunu kaydetti. Bu şirket küresel VR ekosistemi inşa etmeye yardımcı olmak amacıyla geliştirilecek stratejik iş ortaklıkları için bir araç vazifesi görecek.

HTC Vive neden ana bünyeden ayrılıyor?

Son zamanlarda HTC’nin akıllı telefonlardan daha çok sanal gerçeklik ürününe ağırlık verdiğini biliyoruz. Öyle ki, MWC 2016’daki HTC standının büyük bir bölümü HTC Vive’a ayrılmıştı. Tayvanlı şirketin akıllı telefonlar konusunda eski günlerini aradığını da biliyoruz. HTC, akıllı telefon tarafında eskisi gibi parlak olmayan ününün sanal gerçeklik işlerini zedelememesini istemiş olmalı. Bu nedenle de işleri bağımsız bir şirkete devretme adımını atmış olabilir. İş ortakları için de tamamen sanal gerçekliğe odaklanmış bir şirketle çalışmak daha az risk barındıracaktır.

HTC’nin bu stratejik hamlesinin sanal gerçeklik projesini nasıl etkileyeceğini, sonuçlarının iyi mi, yoksa kötü mü olacağını zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER